zaterdag 27 oktober 2012

De strips van deze week

Maar liefst vier nieuwgepubli-ceerde strips in de tijdschriften van deze week.

(Illustratie: Valentin Doménech, © Disney)

Op bladzijde 16 t/m 20 van de nieuwe Donald Duck vind je een Kleine Zeemeermin-verhaal, waarin Ariel en Botje onder water de resten van een Griekse stad ontdekken. Doordat een brok steen op Ariel's hoofd valt gaat ze terug in de tijd, naar de Griekse oudheid. Waar haar vader wonderwel weer de rol van koning op zich neemt en Prins Erik ineens een Griekse dichter is. O ja, en ook Cupido en Pegasus fladderen rond in dit verhaal. Het verhaal, dat getekend werd door de Spaanse tekenaar Valentin Doménech, werd al eerder gepubliceerd in het tijdschrift De Kleine Zeemeermin nr 4-1994 en het album De Kleine Zeemeermin uit 1998.

In de nieuwe Penny (nr 22-2012) vind je twee echt nieuwe verhalen. Als eerste kom je op bladzijde 27 t/m 32 Sarah de Shire. Een verhaal dat geschreven werd in samenwerking met de redactie en waarin Maura en Marlin rijlessen gaan geven. Door een stom ongeluk belanden de meisjes namelijk allebei met hun arm in een mitella. En Sarah poetsen gaat nog wel met één hand, maar rijden niet. Gelukkig wil krantenjongen Jesse, die ze al eens in een eerder verhaal ontmoet hebben, dat graag van ze overnemen. Maar dan is het natuurlijk wel nodig dat hij paard leert rijden. En op een Shire gaat dat niet zonder slag of stoot.

En dan viert EzelPedro op bladzijde 58 Halloween.

(Illustraties: © Holco {Publications)

Het begint allemaal met een griezelverhaal dat door Lisa wordt voorgelezen. En natuurlijk is EzelPedro niet bang voor het monster uit het verhaal. En Lisa evenmin. Maar wat als datzelfde monster zich even later ineens in Pedro's stal verborgen lijkt te hebben?

En dan tenslotte nog een Halloween-gag, namelijk van Karlijn, Catootje en de Ouders op bladzijde 24 van de nieuwe Tina (nr 44-2012), die ik, ondanks de credits die erbij staan, toch echt samen schreef met collega-scenariste Saskia Janssen. Het was zelfs Saskia die met het idee voor deze grap kwam. Thomas viert Halloween zonder Karlijn, omdat z'n vrienden er nu eenmaal een mannenavond van willen maken. En natuurlijk zijn Thomas en zijn vrienden ook niet bang voor de vampiers uit de griezelfilm waar ze naar zitten te kijken. Totdat Thomas buitengesloten wordt en andere, griezelige wezens, het huis binnendringen! De gag werd niet alleen geschreven door een duo maar ook getekend en wel door de Spaanse tekenaars Josep Nebot en Tony Fernandez.

Geen opmerkingen: