vrijdag 12 oktober 2012

60 jaar Donald Duck Weekblad!

Verscheen afgelopen dinsdag al het eerste jubileumalbum ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van het vrolijke weekblad Donald Duck, één dag later, op woensdag, lag ook het tweede jubileumalbum in de winkels. Het album 'Donald Duck, Hoogtepunten uit 60 jaar Een vrolijk Weekblad', bevat inderdaad veel hoogtepunten uit ieder decennium van die 60 jaar.

(Illustratie:© Disney)

Met natuurlijk het beroemde Carl Barks-klassieker 'Donald Duck als brandweerman' waar het in 1952 allemaal mee begonnen, het eveneens beroemde Snavelman-verhaal van Daan Jippes en Freddy Milton, het Computerverhaal van Evert Geradts en Mau Heymans, en ook nog een verhaal waar ik het scenario voor schreef.


Het album 'Donald Duck,  Hoogtepunten uit 60 jaar Een Vrolijk Weekblad' bevat geen doorlopende paginanummers omdat de verhalen gescand zijn uit oude, bestaande exemplaren en in het album gepubliceerd worden, zoals ze destijds ook in de betreffende Donald Duck verschenen. Zodoende vind je het Donald Duck-verhaal 'Weerbericht' als derde verhaal in het hoofdstuk 'De jaren 90 van de vorige eeuw'. Een verhaal waarin Donald na het horen van een heel slecht  weerbericht graag een reisje naar het zuiden wil maken en daarvoor graag geld van Oom Dagobert wil lenen. Helaas laat Oom Dagobert hem ervoor werken, en niet door binnen munten te poetsen, maar door Donald 10000 reclamefolders te laten bezorgen in de buitenste buitenwijken van Duckstad. Inspiratiebronnen voor dit verhaal waren natuurlijk de reclamefolders voor kleding, de stickers op de brievenbussen en... het weer! Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Bas Heymans en eerder gepubliceerd in Donald Duck 39-1998, om precies te zijn op bladzijde 34 t/m 38, zoals je ook in de nieuwste Donald Duck Jubileumalbum kunt zien.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: