zondag 23 september 2012

De strips van deze week

Twee gloednieuwe strips deze week en allebei te vinden in de nieuwe Tina (nr 39-2012). Als eerste kom je op bladzijde 24 een nieuwe gag van Karlijn, Catootje en de Ouders tegen, die ik samen schreef en bedacht met collega-scenariste Saskia Janssen. Een gag waarin Karlijn ietwat misselijk tegen haar zin naar de kermis gaat, en daar... Maar nee, dat moet je zelf maar lezen. Het idee voor deze gag kwam ook van Saskia, die iets dergelijks zelf al eens had meegemaakt. Maar natuurlijk hebben we daar in deze gag nog een extra draai aan gegeven. En zodoende is er in deze gag ook nog een belangrijke rol weggelegd voor Jan. Het verhaal werd ook weer getekend door een duo, te weten de Spaanse tekenaars Josep Nebot en Tony Fernandez.

En dan op pagina 48 t/m 50: Nick en Simon. Een verhaal dat alles te maken heeft de presentatie van de nieuwe cd 'Sterker' van de echte Nick en Simon. En tja, dan kunnen de striphelden natuurlijk niet achterblijven. Het verhaal is zo'n twee maanden geleden geschreven met de gegevens die toen bekend waren, namelijk dat Nick en Simon hun nieuwe cd Sterker op 19 september zouden presenteren in Theater Carré. Alleen de kaartjes daarvoor waren binnen een half uur uitverkocht. Om de fans niet teleur te stellen, zou het concert ook te zien zijn op grote schermen in een flink aantal bioscopen in het aantal. Een aantal dat trouwens in de afgelopen twee maanden nog flink gestegen is.
Twee maanden van te voren kun je natuurlijk niet alles weten en zeker niet hoe zo'n concert zal verlopen. Maar alles wat toen bekend was, is in dit verhaal verwerkt. Het verhaal zelf speelt zich voornamelijk achter de schermen af in het uur voor aanvang van het concert tot en met het moment dat onze Volendamse striphelden daadwerkelijk op het podium staan. Maar voor die tijd dreigen er nog wel een aantal dingen (bijna) fout te gaan. De Spaanse tekenaar Rafa Ruiz heeft vakwerk verricht, want de Theaters Tuschinki en Carré alsmede sommige andere plekken in Amsterdam zijn heel herkenbaar in beeld gebracht.

En wil je nu zelf eens de rol in een strip spelen? Bijvoorbeeld in het komende Max Miller-verhaal 'De Orde van de Blauwe Steen.'?  Dan kan nog steeds, als je de komende vier dagen meebiedt in de cameo veiling van Stripblad Eppo en Catawiki. Meer info daarover lees je in de post hieronder.

Prettig weekend allemaal.

Geen opmerkingen: