vrijdag 7 september 2012

De nieuwste publicaties

De nieuwste publicaties zijn deze week niet alleen te vinden in de nieuw verschenen tijdschriften, maar ook op het net. Zoals bijvoorbeeld in de nieuwe Bob Evers Nieuwsbrief (nr 39) , die hier te vinden is: http://nieuwsbrief.apriana.nl/A.html. Onder de titel 'BEslommmeringen BEtreffende BEtekenaars' wordt er een overzicht gegeven van de diverse tekenaars van de covers van de Bob Evers reeks, met overigens ook aandacht voor ander illustratiewerk van deze tekenaars. Aan het eind van dit artikel wordt een korte passage besteedt aan misschien wel de tekenaar die het meest Bob Evers heeft getekend... Hans van Oudenaarden. Tot nu tekende Hans zes stripalbums vol Bob Evers avonturen, allen gebaseerd op de beroemde jeugdboeken van Willy van der Heide. Alleen 'Een vliegtuigsmokkel met verrassingen' waarvoor Koen Wynkoop het scenario schreef, verscheen tot nu toe niet in album. En ja, inderdaad, ook de scenaristen van de Bob Evers stripserie staan in het artikel genoemd. Verder wordt er gerefereerd aan de andere stripreeksen waar Hans aan werkt. Op dit moment is dat natuurlijk vooral Rhonda. En aan het eind van het artikel blijkt dat er toch wel heel veel mensen uitkijken naar een nieuw album in de Bob Evers stripreeks.

Een strip die al wel nieuw verscheen is het Nick en Simon verhaal op bladzijde 48 t/m 50 van de nieuwe Tina (nr 37-2012). Een verhaal waarvan het idee van de Tina-redactie kwam, die dat op haar beurt weer baseerde op een plotidee van mij. Een ander speelde en speelt zich nog steeds af op de kermis. Alleen werd de rol van Jaap iets kleiner en de rol van Nick en Simon en in het bijzonder hun opnames voor de nieuwe cd iets groter. In dit verhaal zijn onze Volendamse striphelden namelijk hard aan het werk aan hun nieuwe cd, maar met het laatste stuk van een bepaald nummer wil het maar niet vlotten. En het liefst zouden ze even gaan ontspannen op de kermis, maar ja, dat vindt Jaap weer niet goed. Onnodig te zeggen dat ze toch naar de kermis gaan als ze de kans krijgen. En hoe het dan verder moet met die nieuwe cd? Dat lees je deze week in Tina. Het verhaal werd getekend door Spaanse tekenaar Rafa Ruiz.

(Illustratie: Erik Varekamp, © Comic House)

En dan tenslotte nog een klein artikeltje over een al eerder verschenen strip. In de nieuwe Stripschrift (nr 426) wordt in de rubriek Flitsen op bladzijde 8 aandacht besteedt aan het boekje Alles stroomt! dat onder door Liander, de netbeheerder van energiebedrijf Alliander onder het personeel werd verspreid om hen te informeren over te informeren over de nieuwe manier van werken en dan vooral ten aanzien van de korte, lange, middellange en zeer lange termijnplanner. En zoals de vaste bloglezers al weten, vind je in dat boekje de strip 'Een nieuwe wijk voor Appelgem' waarvoor ik, in opdracht van ons agentschap Comic House, het scenario schreef en Erik Varekamp de tekeningen maakte. Ook dat is trouwens in deze StripschriftFlits terug te vinden.

Prettig weeekend allemaal!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

"met als logisch gevolg dat de Bob Evers-fans al tijden lang likkebaardend en reikhalzend uitkijken naar een volgend album."

Dat kun je wel zeggen!
Bij deze aan jullie het dringende verzoek om het Bob Eversstrip sabbatical, z.s.m. op te heffen en lekker weer aan de slag te gaan met een vers album:-))

Frank Jonker zei

Ha Anoniem,

De scenario's voor de volgende drie verhalen, te weten De jacht op het Koperen Kanon, Sensatie op een Engelse vrachtboot en Tumult in een toeristenhotel, liggen al een hele tijd klaar. Maar voorlopig is Hans nog wel even bezig met Rhonda. Die strip verschijnt vanaf november in Eppo.
Dus wie weet daarna? Ik hoop het, maar de uiteindelijke beslissing is natuurlijk helemaal aan Hans.

Hartelijke groeten,

Frank