vrijdag 8 juni 2012

Van Groningen naar Antwerpen en terug

Het is al bijna twee weken geleden dat Ijsbrand de schetsen van pagina 7 van het nieuwe Max Miller verhaal 'De Orde van de Blauwe Steen' op de Max Miller Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/)  publiceerde. Hoogste tijd dus om daar ook op deze blog eens wat aandacht aan te besteden.

Waar waren ook alweer? Een aantal voor het verhaal belangrijke personages komt elkaar tegen en met elkaar in conflict in de Noorderdwarsstraat in Groningen. Maar bij die personages zit niet de hoofdpersoon. Max is immers met zijn Kever nog onderweg van Rennes naar datzelfde Groningen. Halverwege pagina 7 zien we dat de reis van Max heel wat langer gaat duren dan verwacht. Er staat namelijk een giga-file op de snelweg bij Antwerpen en Max rijdt vooralsnog geen meter voor of achteruit. 

Uit de reacties op de Max Miller Strips blog blijkt overigens dat een aantal lezers het beste leuk zou vinden als Max een avontuur in Antwerpen zou beleven. En ik kan me dat ergens goed voorstellen:  prachtige stad met veel verhalen en legendes en dus op alle mogelijke manieren inspirerend voor stripmakers. Dus wie weet, waar Max in toekomst nog allemaal terecht komt.
Maar voorlopig is de file op de snelweg in dit verhaal het enige dat hij van Antwerpen te zien krijgt.
(Illustraties: Ijsbrand Oost)

Pas heel veel later, ver na middernacht, arriveert ook Max in de Noorderdwarsstraat. Wat hij daar doet en wie daar verder nog aanwezig zijn, tja, wie weet onthullen we dat wel bij een van de volgende pagina's. Binnenkort meer over pagina 8...

Geen opmerkingen: