zondag 10 juni 2012

De strips van deze week

Behalve al het nieuwe strip- en stripgerelateerde werk in de nieuwe GRNVLD zijn er deze week nog drie strips gepubliceerd die het vermelden op deze blog waard is. Allereerst is dat het gloednieuwe Speurneuzen-verhaal 'De (vele) aanbidders van Cecilia Charming' in de Donald Duck van deze week (nr 24-2012) . Een verhaal waarin ene Miss Cecilia Charming van de een op de andere dag wel erg in de belangstelling van het mannelijk publiek staat en dan ook nog in die van de meest uiteenlopende types. Volgens Basil is dat niet alleen omdat ze zo'n aantrekkelijke jongedame is. Of Basil gelijk heeft en zo ja, wat er dan precies achter steekt, lees je deze week op bladzijde 16 t/m 20 van de nieuwe Donald Duck. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar José Antonio González.

Ook nieuw deze week is de gag van Karlijn, Catootje en de ouders op bladzijde 24 van de nieuwe Tina (nr 24-2012). Een gag samen met collega Saskia Janssen bedacht en geschreven en geinspireerd op het bewerken van marsepein. En laat Karlijn nu toevallig net geleerd hebben hoe dat moet en ook nog op het idee komen om een taart voor Opa te bakken met een prachtige marsepeinen portret erop van Opa uit zijn jonge jaren. Maar ja, je kan nog zo'n mooi portret maken, wat doe dan als je even later je taart inzakt? De gag werd getekend door de Spaanse tekenaars Josep Nebot en Tony Fernandez.

En tenslotte nog een gag, maar dan van EzelPedro, op bladzijde 37 van de nieuwe Penny (nr 12-2012).

(Illustratie:© Holco Publications)

Een gag die helemaal in de tijd van het jaar past, want het onderwerp ervan is zonnebaden. En niet alleen Lisa en Dennis komen op het idee om een lekker te gaan bruinbakken, ook EzelPedro en Monty zien dat wel zitten. En eerlijk is eerlijk, ze draaien zich op tijd om niet te verbranden, maar toch pakt hun methode om te bruinbakken wat anders uit dan die van Lisa en Dennis.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: