vrijdag 29 juni 2012

Het huis aan de Noorderdwarsstraat, episode 2

Zei ik afgelopen woensdag nog dat het vrij rustig was op de verschillende blogs, vandaag komt daar weer verandering in. En dat dankzij IJsbrand die op de Max Miller Strips blog(http://maxmillercomics.blogspot.nl/)  een gloednieuwe post heeft geplaatst met daarbij een flink aantal schetsen van pagina 8 van het Max Miller-verhaal 'De Orde van de Blauwe Steen".
Maar voor ik het daarover ga hebben, eerst even iets anders. Namelijk de oplossing van de hersenkraker uit de vorige Max Miller-post: wie is het personage dat bovenaan pagina 8 in een slecht humeur de huiskamer binnenkomt en direct begint te vitten? Wel, dat is Eva uit het Max Miller-verhaal 'Spelbederf'.


(Illustraties: IJsbrand Oost)

Otto en -J- hadden dit goed en winnen  daarmee een door beide auteurs gesigneerd album van 'De Orde van de Blauwe Steen'. Uit te reiken ergens in 2013, want ja, voor het album daadwerkelijk verschijnt moeten nog heel wat pagina's getekend worden, wordt het verhaal nog voorgepubliceerd in Eppo en zullen we al die tijd op deze blog wat tipjes van de sluier oplichten en een en ander zonodig van achtergrondinfo voorzien.
Waar waren we ook al weer met het verhaal? Precies, in het huis van ene Pjotr in de Noorderdwarsstraat te Groningen, waar Eva bovenaan pagina 8 in een slecht humeur de huiskamer binnenkort en waar Max onderaan diezelfde pagina pas ver na middernacht ook arriveert.
De scene's op pagina 9 laten de rest van het huis zien. Uiteraard wordt er bijgepraat over de gebeurtenissen van de voorbije dag, maar daarna is het toch echt tijd om naar boven te gaan...
...naar de logeerkamer...

...en te gaan slapen. En ja, inderdaad, Max en Eva hebben een relatie en slapen dus gezamelijk in het bed in de logeerkamer op zolder.

Hoewel, slapen? Niet wat Max betreft. Die kan de slaap namelijk helemaal niet vatten.


En dat is maar goed ook, want zelfs 's nachts gebeuren er in het huis aan de Noorderdwarsstraat vreemde dingen. Al is dat niet de reden dat Max dat ontdekt. Hij gaat simpelweg weer naar beneden om wat afleiding te zoeken, in de hoop dan wel in slaap te kunnen vallen.

En wat hij dan ziet...

Maar nee, dat houden we nog even geheim. Dat lees je over een paar maanden in Eppo. Of wie weet, in een van onze volgende blogposts over 'De Orde van de Blauwe Steen'.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: