zondag 24 juni 2012

De nieuwste strips

Buiten de vier verhalen in het Duitse album 'Die besten Geschichten von Bas Heymans' zijn er deze week ook nog twee nieuwe strippublicaties in het Nederlands die het vermelden op deze blog waard zijn. Allereerst is dat de nieuwste gag van Karlijn, Catootje en de ouders op bladzijde 24 van de nieuwe Tina (nr 26-2012). Een gag met als thema: angst voor spinnen en hoe die te overwinnen. En het heeft ook nog iets met een bioscoopfilm te maken. Zoals altijd bedacht en schreef ik het scenario voor deze gag samen met collega-scenariste Saskia Janssen. De gag werd getekend door de Spaanse tekenaars Josep Nebot en Tony Fernandez.

In de nieuwe Donald Duck (nr 26-2012) vind je op bladzijde 21 t/m 23 een verhaal van Ariel, de Kleine Zeemeermin.

(Illustratie: Valentin Doménech, © Disney)

Een verhaal dat misschien als thema angst voor het onbekende zou kunnen hebben, ware het niet dat Ariel er, in tegenstelling tot Botje, geen enkel probleem mee heeft om in het ruim van geheimzinnige scheepswrakken te duiken en daar allerlei spulletjes op te duiken waarvan ze geen idee heeft wat het is of wat het doet. Deze keer gaat het om een mysterieus kistje waarvan ze maar wat graag wil weten wat de inhoud is. Helaas is ze niet de enige. Ook Krimi Kreeft en zijn handlanger Slimpie hebben er belangstelling voor. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Valentin Doménech en eerder gepubliceerd in het tijdschrift De Kleine Zeemeermin 4-1994 en in het Disney Junior Vakantieboek uit 2007.

Tenslotte kondigt Donald Duck achterop het blad ook nog een strip uit 1994 aan, maar dan eentje die nooit eerder gepubliceerd werd.


(Illustratie: Sander Gulien, © Disney)

Het gaat hier om het Oom Dagobert-verhaal 'De schat van Fort Duckburg", een verhaal dat letterlijk en figuurlijk een geschiedenis heeft. Met een belangrijke bijrol voor niemand minder dan de stichter van Duckstad, Cornelis Prul. Voor de liefhebbers, het gaat hier om het verhaal met codenummer H 94122. Volgende week hier op de blog uiteraard veel meer over dit verhaal.
Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: