vrijdag 26 augustus 2011

De strips en artikelen van deze week

Behalve alle aankondigingen voor ‘comics-and-illustrations-yet-to-come’ is er deze week natuurliijk ook nog echt wat nieuws gepubliceerd. Zo wijdt de nieuwe Eppo (nr 17-2011) op bladzijde 24 in ehde rubriek Varia onder het kopje ‘Man van Staal’ een artikel aan de hommage van Stripnieuws voor de 80-jarige Bert Bus. Eppo illustreert het artikel met de hommage van Eric Heuvel, een illustratie die je zeker niet mag missen. Eppo geeft ook een korte opsomming van de andere tekenaar die aan deze hommage meewerkten,zoals Aloys Oosterwijk, Carry Brugman, Robert van der Koft en… Hans van Oudenaarden. Vandaar dat wij deze post illustreren met de Puppy-from-Hell-tekening die Hans maakte om Bert Bus met zijn 80ste verjaardag te feliciteren.
De hommage zelf, waar het uiteindelijk allemaal om draait, vind je op bladzijde 26 t/m 28 van de nieuwste Stripnieuws (nr 43) onder de titel '80 jaar Bert Bus' met foto van Alex Odijk en inleidende tekst van Robin Schouten. De illustraties van Eric en Hans tref je gebroederlijk naast elkaar aan onderaan bladzijde 27 en 27 van de nieuwe Stripnieuws.

En dan publiceert ook Donald Duck deze week weer een verhaal van me en wel Hiawatha op bladzijde 18 t/m 21. Deze keer niet getekend door meester-tekenaar Bernado, zodat Geronimo ineens zijn haar heeft laten groeien en het Pafwang-offerhoofd een cursus body-building heeft gedaan. Dat laatste komt overigens goed van pas. Want waar het verhaal begint met de nooit aflatende strijd tussen Geronimo en Hiawatha over wie het beste kan kanovaren en bij wie Minnehaha in de kano stapt, verandert dat al snel in een kanowedstrijd tussen het Pafwangopperhoofd en het Rondbuikenopperhoofd om de visgronden ter plekke. Waarbij het Rondbuikenopperhoofd door zijn gewicht vooral snel naar beneden gaat in plaats van vooruit. Vandaar dat Hiawatha in allerijl tot Rondbuikenopperhoofd gepromoveerd wordt en meteen zijn kanokwaliteiten mag bewijzen. Het verhaal werd overigens getekend door de Spaanse tekenares Marga Querol Manzano.

Geen opmerkingen: