maandag 1 augustus 2011

Clipopnames met karakter

Van de drie series van vorige week wordt er deze week slecht één vervolgd: Nick en Simon. Een verhaal over de opnames van de nieuwste clip van dit Volendamse zangduo, maar ook een verhaal waarvan ik het gevoel heb, dat de karakters op hun plek beginnen te vallen. Het probleem met strips over bestaande personage is natuurlijk dat die al een karakter hebben, en dat je daar als scenarist geen invloed op hebt. Althans, dat denk je. Want op een gegeven ogenblik merk je dat de karakters uit de strip zich los gaan weken van de echte karakters en meer stripkarakter worden. Ik heb het idee dat dat is wat er gebeurt in het verhaal dat deze week op bladzijde 48 t/m 50 van de nieuwe Tina (nr 31-2011).We zien Jaap, de manager, als de regelaar die de mooiste locaties weet te vinden om daar dan in alle rust romantische opnames voor de nieuwste clip van Nick en Simon te kunnen maken. Rust die verstoord wordt door de fans die daar juist bij willen zijn en dankbaar van de sociale media gebruik maken om hun idolen in het wild te kunnen bewonderen, uiteraard tot grote ergernis van Jaap.
En dan zijn er de idolen zelf, Nick en Simon, die geneigd zijn hun fans van een handtekening en dergelijke te voorzien en daarmee dan ook de plannen van hun manager doorkruisen. Maar die uiteindelijk wel met de meest praktische oplossing komen, met als gevolg… Maar nee, dat moeten jullie zelf maar lezen.
Karakterontwikkeling is natuurlijk weer een ander verhaal. Binnen een verhaal van drie pagina’s gebeurt er op dat gebied sowieso vrij weinig, al zou je misschien kunnen zeggen dat Jaap iets bijgeleerd heeft over sociale media en daar wellicht in de toekomst handiger gebruik van zal maken. Maar of dat zo is, en of de stripkarakters meer los zullen komen te staan en zich verder zullen ontwikkelen als echte stripkarakters, daar zullen we waarschijnlijk pas over een jaar of zo meer over kunnen zeggen. Kortom, de tijd zal het leren…

Geen opmerkingen: