zaterdag 6 augustus 2011

De publicaties van deze week

Ondanks dat het ooit allemaal begon met een 1-pagina gag van Donald Duck heb ik daarna nog maar heel weinig gags geschreven met de Ducks in de hoofdrol. De meeste verhalen werden al gauw 4 of 10 pagina’s en soms zelfs langer. Toch schreef ik vorig jaar, op verzoek van de redactie, weer een paar gags met de Duckies in de hoofdrol rond het thema voetbal. Beide gags draaien om het voetbalelftal waar Kwik, Kwek en Kwak in meespelen. In de ene gag vinden ze Donald tegenover zich, in de andere Dagobert. Een van die twee gags, die met Donald, is deze week gepubliceerd op bladzijde 52 ofwel achterop de nieuwe Duck Out (nr 3-2011). De gag werd getekend door de Spaanse tekenaar José Antonio González. Op de andere gag zullen we moeten wachten tot een van de volgende nummers van Duck Out.

Tegelijk met de nieuwe Duck Out verscheen ook de nieuwe Sesamstraat (augustus 2011). De Bert en Ernie-strip die je daarin op bladzijde 8 en 9 vindt, is niet echt nieuw te noemen. Deze strip werd namelijk als eens eerder gepubliceerd in Sesamstraat 11-2009. Een verhaal waar destijds nog wat discussie over was, omdat Ernie zijn nieuw gekochte ballonnen uit zijn handen liet glippen en iets dergelijks zwerfafval op kan leveren.

(Illustratie: Magic Eye Studios, © Sesame Workshop)

Desondanks is het verhaal nu toch opnieuw gepubliceerd. De tekeningen zijn uiteraard weer van onze Braziliaanse vrienden van de Magic Eye Studios.

En behalve deze twee nieuwe stripbladen ontvingen we deze week ook het nieuwe programmaboek van Het 13e Kamper Stripspektakel. Onze vaste bloglezer -J- had al een tipje van de sluier opgelicht op deze blog. Zo vind je in dit programmaboek inderdaad een interview met Daan Jippes, een interview met Marc Verhaegen over zijn nieuwste album Vincent van Gogh (een absolute aanrader!), een pagina over de sprookjeswereld van Piet Wijn en op bladzijde 11 een artikel over de achtergronden van de strip rond Piet Paulusma, ofwel de Piet Paulusma Comic, waarvoor ik zo af en toe ook een scenario aanlever.

(Illustratie: Piet Voordes)

Het overgrote deel van de grappen wordt echter nog steeds bedacht door tekenaar Piet Voordes zelf, die tevens speciaal voor het programmaboek van Het 13e Kamper Stripspektakel dit artikel schreef.

Verder nog een artikel en een strip over The making of the making of Elsje, een artikel over de poezie van Patty Klein (ook haar nieuwste bundel De ziel is een pannenkoek kan ik iedereen aanraden) en dan als klap op de vuurpijl, op bladzijde 27, de voorlaatste bladzijde van dit programmaboek een artikel over de super-exclusieve premiere van Help me, Rhonda! die in Kampen zal plaatsvinden. Nadat Hans vorig jaar al een exclusief Puppy from Hell-boekje presenteerde op het Kamper Stripspektakel is het dit jaar de beurt aan Help me, Rhonda, de strip die Hans samen maakt met Hanco Kolk. En voor het eerst zal er iets van de strip gedrukt worden, namelijk de prachtige prent hiernaast, tevens de openingsplaat van de strip, maar zonder titel of auteursnamen. Volgens het artikel in het programmaboek van Het 13e Kamper Stripspektakel is een deel van de niet zo heel grote oplage al gereserveerd, dus mocht je deze prent toch graag willen hebben, reserveer hem dan nu voor alle zekerheid meteen via deze blog. De prent gaat 10 euro kosten en je kunt hem dan afhalen bij Hans in de stand op het 13e Kamper Stripspektakel.

Geen opmerkingen: