zaterdag 11 september 2010

BE-day, minus 14 !!!

"Hardcovers, van die speciale Boekenhalte-hardcovers, linnen luxe's, white-albums . . . En nou straks dan OOK nog zo'n dikke Zuidzee-trilogie!!! Nondejuu! Die zelfde paar BE-boekjes van jullie worden wel in HEEL VEEL verpakkingen geserveerd, Hans. Wordt dit hele BE-strip-editie-circus zolangzamerhand niet een beetje eh . . . hoe zeg je dat, een beetje ordinaire geldklopperij ten koste van de arme BE-strip-verzamelaars? "

Blogvriend, ik geef je he-le-maal gelijk! Die malle, speciale BE-strip-edities zijn best prijzig en het verhaal binnenin, in die luxe harde kaften, is PRECIES, maar dan ook PRECIES hetzelfde als in die softcover van acht piek. Nog lekkerder eigenlijk in slappe kaft, want zo'n softcovertje, kijk, dát is pas echt zorgeloos lezen achterin de auto of op de rand van het zwembad!

Maar dan toch . . . Maar dan toch . . . Hoewel zelf op geen enkele manier een "verzamelaar"( Ik heb thuis NIKS, echt waar, geen enkele serie, compleet) , heb ik als stripmaker de afgelopen jaren ontdekt dat ze gewoon écht bestaan, de BE-strip-verzamelaars. Mensen die heeeeeeeel graag iets BE-geks, iets BE-bijzonders willen. Die je echt een enorm plezier kan doen met iets bijzonders rondom onze Bob Eversstrip. Hee, misschien ben jij er zelf wel zo eentje, zo'n ver-za-me-laar, blogmakker . . . Schaam je maar niet. Het mag best!

Maar goed dus. Voorlopig hoogtepunt in de speciale verzamelaars-edities is nu dus onze lekker dikke, linnen rug "Zuidzee-trilogie", met speciaal Boekenhalte papieren stofomslagje. Oplage honderd. Inhoud bekend, cover gloedjenieuw.

Alleen dus kopen als je iets heel bijzonders wil!!!

(Het plan trouwens, om aan deze trilogie een extra "making of . . . katern" toe te voegen, twaalf pagina's schetsen en interviews, is er helaaaaas bij ingeschoten. Onze uitgever kreeg de planning daarvoor het afgelopen anderhalf jaar GVD niet rond. Ik weet nog steeds niet waarom. Echt super-super-jammer!!!)

4 opmerkingen:

Carlos zei

... inderdaad, dat had een leuke aanvulling op deze uitgave kunnen zijn!!!! GoudVoorDruiven!!!!

Wellicht toch nog eens een idee voor de 'diehards', om daar in een uitgave (de komende trilogie?) aandacht aan te besteden bij het samenstellen! Ik schaf hem zeker aan.... maar ja, ik ben dan ook een van die 'verzamelaars' die het liefst van elke uitgave een exemplaar in de kast wil hebben staan..... in de buurt van alle originele gebonden Willy vd Heide's met stofomslag!

Er komt zeker geen 'witte' van de trilogie, hahaha!

Anoniem zei

Fijn, zo'n uitgeverij....
Zo'n katern maakt het juist extra, extra speciaal. Interview, foto's, schetsen... prachtig materiaal allemaal... Dit was juist een mooie gelegenheid ervoor... Groetjes en tot snel, -J-.

Otto zei

Ik ben niet zo van dubbel dipping al zou een goede making off daar verandering in kunnen brengen (zoals Henk Kuijpers bij Franka doet). Maar die nieuwe voorkant is wel schitterend OF zoals Captain Quark aan het eind van dit filmpje zegt So much for clean underwaer!
http://www.youtube.com/watch?v=A3DuxKZqoxU

Hans van Oudenaarden zei

Hee Carlos, -J- en Otto!

Zo'n "making of" gaat er trouwens echt nog wel es komen, hoor. Vooralsnog zet ik gewoon een heleboel spul op deze blog.