dinsdag 28 september 2010

26 september 2010: BE-Day +1 !!!

Zondag 26 september. Weer half elf binnen op de Stripdagen te Houten. Iedereen goedemorgen gewenst en dan snel door naar de Boumaarstand, waar de verkoop van ons nieuwe Bob Evers album alweer een half uur aan de gang was en ik de eerste kop koffie van die dag aangeboden. Hans komt pas om één uur, dus ik heb nog even om rond te kijken op de Stripdagen. Maar nee, om half twaalf zit ik m’n eerste twee albums van die dag al te signeren.
De beloofde Willie Wortel-tekening voor Robert en uiteraard de tekst en handtekening in “Een overval in de lucht”. Dat laatste album gaat op de inmiddels al weer aardig aangegroeide stapel met albums die op de komst van de tekenaar liggen te wachten. En dan moeten natuurlijk ook de overgebleven albums van de vorige dag er nog bij. Een en ander wordt in twee stapeltjes gesplitst: één stapeltje met albums waar nog helemaal niets in geschreven of getekend is en een stapeltje, nou ja, zeg maar stapel, met albums waar al wel tekst in staat maar nog geen tekening. Dan heb ik echt even vrij, rondkijken op de beursvloer, waar ik “Een overval in de lucht” bij steeds meer stands zie liggen, tijd voor weer een kopje koffie en om even bij te praten met iemand die ik in Valkenswaard nog heel erg gemist had.
En dan zo, tegen half één arriveert Hans met een bordje waarop staat dat hij vandaag signeert van 13.30 uur tot 14.15 en van 14.45 tot 15.30 uur. Vandaag dus minder signeeruren en wel een broodnodige pauze voor de tekenaar.
Daarna gebeurde het omgekeerde van de zaterdag. Nu is Hans mij kwijt. En toch sta ik maar op ongeveer tien meter afstand van de Boumaarstand. Hans op zoek naar mij. En Aargh!, ik heb dat nieuwe mobiele nummer nog steeds niet gekregen. Weer in dat restaurant kijken, weer in die Vip-bar. En uiteindelijk dan Hans weer in de Boumaarstand aantreffen.
Deze keer wel koffie drinken in het restaurant waar een prangende vraag eindelijk beantwoord wordt. Hoe zit het nu toch met die hardcover-heruitgave van ons allereerste Bob Evers album “Kabaal om een Varkensleren Koffer?” Wel, het laatste exemplaar daarvan blijkt bij terugkeer in de stand allang verkocht te zijn? Wanneer? Zaterdag heb ik er nog eentje gesigneerd? Was dat de laatste of is die toch zondagochtend nog verkocht? Niemand die het weet. Maar feit is, ze zijn op!
Daarna gaan we echt aan de slag. Alle albums signeren. Degenen die gisteren overbleven en de nieuw gekochte albums van vandaag, en dat alles in de door Hans vastgestelde tijd en met als handvest de zeer strikt toegepaste regel dat iedereen die die middag in de rij blijft staan voorrang krijgt om zijn of haar album te laten signeren.
Okee, uiteindelijk wordt die 14.15 uur toch 14.30 uur en beginnen we na de koffie-en-cola-pauze pas weer om 15.00 uur, maar het lijkt te lukken. De albums van Joop en Herman, de prent en het album voor Cynthia, het album van Willem, die ook de foto’s voor deze blogbijdrage maakte (Willem, hartelijk bedankt daarvoor!) en niet te vergeten de albums van Albert, Germain en Jean-Pierre, Hans weet overal een fraaie tekening in te maken. Opnieuw blijkt Lalou Lalonde de populairste figuur van de dag, op de voet gevolgd door Bob, Jan en Arie en wordt tenslotte zelfs Tante Ginny in één van de albums getekend..
Het allerlaatste boek dat we om tien voor vier signeren is Draw & Shoot 2.
Daarna de laatste koffie-en-cola-pauze, waarin de fouten en wat er zoal misschien beter had gekund in dit nieuwe album nog eens doorgenomen worden. Al die dingetjes die misschien niemand ziet, behalve wijzelf, maar waarvan je toch denkt, had ik dat nu net niet even anders moeten doen?
Maar nee, dat gaat niet meer. Het album is gedrukt en na vandaag is het niet meer ons album, maar dat van jullie en van iedereen die het nog van plan is te gaan kopen. Na vandaag gaat het album het land in kun je het zomaar tegenkomen bij je plaatselijk stripwinkelier of de betere boekhandel in de buurt.
Van de fraaie Trilogie-prent die Hans speciaal voor de Stripdagen maakte, zijn er nog een aantal over, die je binnenkort vast kunt bestellen in de Vano-winkel (http://vano-origineel.blogspot.com/), of aanstaande zaterdag weer kunt kopen tijdens onze signeersessie in Het Stripsmagazijn in Hilversum. Maar daarover morgen meer.
Tot dan!

(Foto's: Willem Naber)

2 opmerkingen:

Robert zei

0 reacties op deze post?? Schande. Dan ik maar (eindelijk even tijd). BE-dag + 1 is voor mij een FANTASTISCHE dag geworden. Maar liefst alle 5 de BE albums werden door Hans voorzien van prachtige tekeningen. Ook Frank aan het werk gezet met een tekening van Willie Wortel in de grappigste avonturen van Donald Duck 30. Daarnaast een tas vol posters en ansichtkaarten en 2 presentjes in de vorm van de "Heerlijk Rustig" ansicht en de poster. Jongens; jullie hebben mijn dag gemaakt. Dank voor jullie mooie tekeningen en de tijd die jullie daarvoor hebben genomen. Werkelijk klasse! Ik ben nog aan het nagenieten...

Frank Jonker zei

Ha Robert,

Dank je wel voor deze reactie en voor de complimenten. We hebben het allemaal heel graag voor je gedaan.

Hartelijke groeten,

Frank