vrijdag 3 juni 2016

Figuranten in 'Het Uur van de Wolf'

Gisteravond, NPO 2, 22.55 uur, werd in Het Uur van de Wolf de prachtige documentataire 'De vier winters van Theo van den Boogaard' uitgezonden, waarin documentairemaakster Nathalie Crum Theo van de Boogaard volgt tijdens het vervullen van zijn jongensdroom: het illustreren van het lied 'Four Winters in een Row', dat hij op 27-jarige leeftijd schreef. Maar ook de lange carriere van Theo van de Boogaard tot nu toe komt aan bod. En iets meer dan een minuut lang zijn er beelden te zijn van het Stripfestival Knokke-Heist waar Theo vorig jaar te gast was. En kijk daar eens, op pakweg 28.53 minuten, vervullen vier Nederlandse stripmakers een figurantenrol vervullen in 'De vier winters van Theo van den Boogaard'

(Bron: www.npo.nl)
 
Eric Heuvel, Danker Jan Oreel, Dick Heins en ikzelf. Kortom, bijna alle Nederlandse stripmakers die  vorig jaar aanwezig waren tijdens het Stripfestival Knokke-Heist komen heel even voorbij in deze documentaire. Een grootheid missen we nog, Daan Jippes. Hoewel, die mouw daar op de voorgrond naast Eric, is dat Daan? Zou zomaar kunnen.
Hoe dan ook, we zijn blij dat we onbewust ons steentje hebben mogen bijdragen aan het maken van 'De vier winters van Theo van Boogaard'. Voor wie het gisteravond gemist heeft, de uitzending is onder andere hier terug te zien. En geloof me, deze aflevering van Het Uur van de Wolf is meer dan de moeite van het kijken waard.

Prettig weekend allemaal en veel kijkplezier!

Geen opmerkingen: