donderdag 30 juni 2016

Bob, Rhonda, Max en andere strips in Deventer

Afgelopen zaterdag was de Lebuinuskerk in Deventer het decor van de 16e Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs. Een prachtige locatie. Met een prima plek voor de Max Miller stand want meteen vanaf de opening van Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs.Veel belangstelling was er de beide albums van Max, 'Moordkunsten' en 'De Orde van de Blauwe Steen', maar ook voor Achter de schermen van... Max Miller - Moordkunsten. Uiteraard werden alle albums door IJsbrand van tekening en handtekening voorzien en in het geval van 'De Orde van de Blauwe Steen' ook van een tekst door mij.

Maar ook van de andere albums die we bij ons hebben, heb ik verschillende exemplaren mogen signeren. Zoals bijvoorbeeld  'Nieuwe vrienden' in zowel de hardcover-uitgave als de speciale educatieve editie, de softcover met Anne Frank Krant.
(Foto: Cindy Horevoorts)

Ook was er belangstelling voor "De Spannendste avonturen van Donald Duck nr 8'  en mocht ik in het eerste uur het allerlaatste exemplaar van De verdronken paarden van Ameland' signeren. Tenzij er binnenkort een herdruk volgt, is het album nu echt uitverkocht.

Na elf uur was er heel even tijd om zelf op de beurs rond te kijken en vooral alle collega's die verderop in de kerk hadden plaatsgenomen even gedag te zeggen. Zoals Hans, die inmiddels in de stand van De Boekenhalte had plaatsgenomen.

De Bob Evers albums waren volop voorradig, maar de meeste belangstelling ging uit naar Rhonda, waarvan Hans niet alleen de Nederlandse albums bij zich had, maar ook de Franse special zwart-wit edition en de Duitse hardcover. En dan was het artbook en de portfolio waarvoor ook behoorlijk belangstelling was.

Even later, terug bij de Max Millerstand, mocht ik nog een exemplaar van Bob Evers 1: Kabaal om een varkensleren koffer''  signeren.
 

Net als voor Rhonda, bleef ook belangstelling voor Max Miller gedurende de hele dag behoorlijk groot.
(Foto: Cindy Horevoorts)
En dan bedoel ik niet alleen de albums, maar voor ook de prenten en zelfs een originele tekening die van eigenaar wisselde.

Tussen half één en half twee was er een lunch voor de aanwezige stripmakers, waar we even gezellig onderling konden bijpraten. En... wat wenskaarten signeren, voor onder andere Marissa Delbressine die uitgerekend die dag in het huwelijksbootje bleek te stappen. Marissa, nogmaals van harte gefeliciteerd en heel veel geluk.

Omdat de bezoekers ook tijdens de lunch gewoon langs kwamen, wisselden IJsbrand en ik elkaar af in de stand. Om na half twee weer gewoon gezamenlijk te signeren in de Max Miller stand.
(Illustratie: IJsbrand Oost)
 
Zelf mocht ik 's middags vooral Donald tekenen in diverse schetsboeken, afgewisseld met een tekst met handtekening in album van Max Miller 2: De Orde van de Blauwe Steen.

Ook bij Hans liep Rhonda in alle verschillende verschijningsvormen gewoon gedurende bijna de hele beurs door. Er was maar een moment dat Hans even tijd had om bij ons langs te komen. Andersom heb ik een paar mensen in de richting van de stand van de Boekenhalte geloodst.

Zo werd het uiteindelijk half vijf en werd het tijd om de overgebleven albums in te pakken, iedereen gedag te zeggen en uiteindelijk huiswaarts te keren. Al met al dus een heel gezellige, sfeervolle en zeer geslaagde dag daar in Deventer.
(Foto: Cindy Horevoorts)

Daarom wil ik in de eerste plaats dan Harry, Daan, Michelle en alle andere medewerkers van de Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs  bedanken voor de uitnodiging, de organisatie en de algehele ontvangst in Deventer en zeker ook voor de overheerlijke Deventer Koek die we mee naar huis mochten nemen.

(Illustratie: IJsbrand Oost)

Cindy, IJsbrand, Fons, Otto, Hans, Caroline, Wilma, Tim, Willem, Dick, Cindy, Fred, Rob en Gerard, bedankt voor de gezelligheid in en om de diverse stands, Cindy eveneens bedankt voor de foto's bij deze blogpost die ik zelf niet kon maken, en verder natuurlijk iedereen die afgelopen zaterdag in Deventer speciaal voor ons en onze strips een bezoekje bracht aan de Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs. Hartelijk bedankt allemaal!

Geen opmerkingen: