vrijdag 24 juni 2016

De nieuwste publicaties

In de nieuwe Eppo (nr 13-2016) is er opnieuw veel aandacht voor ons werk. We beginnen op bladzijde 20 t/m 22 met de 10e aflevering van Max Miller in 'Schaduwspel'. Max en Eva dringen het kasteel binnen en komen oog in oog te staan met de grote baas van de gokmaffia, Aleksandr Chilikov, en zijn handlanger Dimitri en Oscar Wolvega. Bovenin de toren, waar de verbouwingen in volle gang zijn, ontstaat een gespannen sfeer.  Chilikov wil een duidelijk voorbeeld stellen als het gaat om sportlieden die niet doen wat hij wil en is bereid daarvoor Joey op te offeren. Maar als Max en Eva willen ingrijpen, krijgen ze hulp uit onverwachte hoek en juist daardoor lopen de zaken behoorlijk uit de hand.

In de rubriek Eppo Mail op bladzijde 47 krijgt het nieuwe Max Miller-verhaal "Schaduwspel' complimenten van diverse lezers. Allereerst is er een brief waarin Eppo 10, met ook Max Miller, een van de beste nummers tot nu toe genoemd wordt. En daarna steekt een andere lezer de loftrompet uit over diverse lopende series in Eppo, waaronder, inderdaad, Max Miller! Derek en Dolf, heel hartelijk bedankt voor jullie complimenten.

(Illustraties: IJsbrand Oost)
Tenslotte komt ook het nieuws over het nieuwe avontuur van Hel diverse malen in Eppo aan de orde.

(Illustratie: Danker Jan Oreel)

Bijvoorbeeld in het antwoord op de brief van Dolf in de rubriek Eppo Mail, maar ook in de rubriek 'Varia'', waar onder het kopje 'Hel is nabij' ook aandacht wordt besteed aan de andere projecten van Danker Jan.
En ook Stripspeciaalzaak besteedde gisteren aandacht aan de komende voorpublicatie van het nieuwe avontuur van Hel, dat eind in augustus in Eppo van start gaat. Je vindt het artikel onder het kopje 'Vooruitblik De avonturen van Hel 2' in de rubriek Stripfacts op de site van Stripspeciaalzaak. Ik kan er alleen maar aan toevoegen dat Danker Jan en ik allebei deze en de komende weken heel hard aan het werk zijn om te zorgen dat Hel vanaf eind augustus ononderbroken in Eppo kan worden voorgepubliceerd.

En last but least verscheen er deze week ook een nieuw Rakker-verhaal op scenario van mij in de nieuwe Donald Duck (nr 26-2015). Het verhaal dat te vinden is bladzijde 15 t/m 19 is pas het derde Rakker-verhaal dat ik in al die jaren voor Donald Duck schreef. Als inspiratie voor dit verhaal gebruikte ik de film "Lady en de Vagebond' en in het bijzonder het feit dat Snuif zijn reuk al jaren kwijt is. Reden voor Rakker om zichzelf op te werpen als de nieuwe speurder van de buurt. En uitgerekend dan worden de botten van Jock en de voerbakken van Peggy en Kleintje gestolen. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Valentin Doménech.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: