maandag 30 mei 2016

Bob, Max, Donald en Nieuwe vrienden in Knokke

(Illustratie: Eric Heuvel)
 
Iets meer dan een week geleden, op zaterdag 21 en zondag 22 mei, vond het jaarlijkse stripfestival van Knokke-Heist plaats, dat dit jaar als thema 'Solidariteit' had.  Een en ander begon zaterdagavond met een heerlijk etentje in gezelschap van alle aanwezige stripmakers, medewerkers en organisatoren van het Stripfestival Knokke-Heist. Daarna werden we naar het casino van Knokke gebracht waar later die jaarlijkse gala-avond zou plaats vinden en de veiling van originele stripplaten voor de heropbouw van het bergdorp Haku in Nepal. Voor aanvang overhandigden Eric en ik onze plaat aan initiatiefnemer Erwin Mercx.
 
Om half acht was het tijd voor de jaarlijkse gala-avond, met muziek, albumpresentaties en de uitreiking van de jaarlijkse stripprijzen Daarna tijd om wat te drinken en met collega's bij te prate, waarna de avond werd afgesloten met  de veiling van originelen voor Nepal. Vanwege het vervoer naar het bungalowpark in Cadzand waar we logeerden konden we helaas niet bij de veilig zelf aanwezig zijn. Maar de volgende dag hoorden we dat Erics plaat 180 euro had opgebracht en mijn Luuk en Lotte-scenarioplaat voor 25 euro was verkocht. Toppers waren onder ander Paul Geerts en Jan Bosschaert wiens originele platen voor meer dan 400 euro verkocht werden. Met dank aan Peter Bonte voor de info.
 
Zondagochtend om 10.00 uur was het dan tijd voor het beursgedeelte van het jaarlijkse Stripfestival Knokke-Heist. Opvallend veel belangstelling voor Donald Duck dit stripfestival. Tekeningen in schetsboek of in album en ook de speciale tekening die ik op zondag voor het stripfestival maakte, aansluitend op het thema 'Solidariteit'  was er eentje met de Ducks.
 
Verder was er zondag veel belangstelling voor Nieuwe Vrienden. Zowel Eric als ik hadden het album bij ons.
 
Verschillende keren kocht iemand het album bij mij en ging er vervolgens mij naar Eric, die het eveneens signeerde en het voorzag van een tekening van Alex, Aylin of een van de andere personages uit het album.
 

Al gauw was er ook belangstelling voor Max Miller en kon ik een album van 'De Orde van de Blauwe Steen' signeren.
                          (Bron foto: Facebookpagina Stripfestival Knokke-Heist)
 
Uiteraard alleen met tekst, maar wellicht kan IJsbrand dit album een andere keer van tekening voorzien.
 
En tenslotte was er ook veel belangstelling voor Bob Evers, in het bijzonder de hardcovers van de eerste drie albums, die ik uiteraard eveneens alle drie van tekst en handtekening heb voorzien.
Al met al dus weer heel leuk stripfestival afgelopen zondag in Knokke. Bij deze wil ik dan ook iedereen bedanken die afgelopen zondag speciaal voor ons of onze strips naar Knokke is gekomen. En niet te vergeten natuurlijk  Eric, Jacqueline, Dick, Andree en Rosie voor het gezelschap en de gezelligheid van het afgelopen weekend. Peter, eveneens bedankt voor de gezelligheid en voor de informatie over de opbrengsten van de veilingavond voor Nepal. Ine, Martin en Jos, dank jullie wel voor de gezelligheid op zondag en in bijzonder voor de lift terug naar huis. En Jos, dank je wel voor het etentje onderweg.

En tenslotte wil ik in het bijzonder ook Albert, Jean-Pierre, Leo, Jan, John, Roger, Yves en alle andere medewerkers van het stripfestival Knokke-Heist bedanken voor de uitnodiging, de ontvangst, de gastvrijheid, de gezellige dagen en algehele verzorging van het afgelopen weekend. Heel hartelijk bedankt allemaal!

Geen opmerkingen: