vrijdag 13 mei 2016

Eppo 10-2016

In aflevering zeven van Max Miller in 'Schaduwspel', te vinden op bladzijde 20 t/m 22 van de nieuwe Eppo (nr 10-2016) onthult Joey eindelijk wel spel er in de schaduw van het biatlonkampioenschap gespeeld wordt: matchfixing!

(Illustraties: IJsbrand Oost en Anco Dijkman)

Joey legt Max en Eva uit hoe matchfixing precies werkt en hoe hij gaandeweg het web van de gokmaffia is in getrokken. Maar in het geval van Joey hebben we ook te maken met een speler die weigert de wedstrijd te fixen. En dat is dan ook de reden voor alle akkefietjes waar Joey in de afgelopen pagina's mee te maken krijgen. De gokmaffia wil hem weer terug in de rails krijgen. Zo niet, dan ziet het er slecht uit voor hem en zijn familie.
Max en Eva besluiten Joey te beschermen. Eva houdt alles in het stadion in de gaten en in het bijzonder Van der List. In de meeste gevallen van matchfixing is er ook een soort 'vertrouwenspersoon' van de spelers in het spel, in dit geval een ex-kampioen. De taak van Van der List is de spelers te corrumperen. Iets dat hij eerder in dit verhaal al probeerde bij Eva en Hidde.
Het lukt hem echter niet om Joey weer naar de pijpen van de gokmaffia te laten dansen. Een bericht dat hij daarover in het stadion ontvangt, spreekt boekdelen.

Intussen houdt Ma alles buiten het stadion in de gaten. Buiten het stadion huist ook de nieuwe dreiging die de gokmaffia heeft ingezet: Wolvega. Voor het eerst wordt Max met de man en diens nietsontziende methodes geconfronteerd. En voor het eerst hoort Max ook de schuilnaam van de grote baas: de Verdediger. Nu weten we uit 'De Orde van de Blauwe Steen' al dat Max goed is in het ontcijferen van cryptische raadsels. Of hij ook kan ontcijferen wie er achter deze naam schuilgaat? Je leest het binnenkort in Eppo.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: