maandag 8 februari 2016

"Le meilleur de la BD néerlandaise classique"

Vorige week het traditionele blogverslag over de Harmonie Stripbeurs in Leeuwarden, deze week het verslag van Hans over zijn derde bezoek aan Angouleme, afkomstig van de Help me, Rhonda-blog:

Weer heelhuids teruggekeerd uit het stripgeweld Angoulême!
M'n derde achtereenvolgende keer, en vreemd genoeg, op een of andere manier, de minst gestresste.  Een Angoulême vol espresso's, Kronenberg's 1664 (bier), theekommetjes cidre doux (bij die gevulde Bretonse pannekoeken) en iets meer wijn dan ik me kan herinneren ( en niet alleen bij die entrecôte en die eendeborst brioches . . .).
Zoals te verwachten, waren de veiligheidsmaatregelen bij het festival draconisch. Overal politie en eindeloos fouilleren bij elke deur. Vooraf leefde er bij de Belgische vrienden  enige vrees voor invloed op de bezoekersaantallen door de klote-terroristen, en misschien was dat ook wel zo, maar merkwaardig genoeg hadden de dappere BD fanaten die wèl durfden komen, ook wel vaak een prettig-dikke Rhonda-portemonnee. . .
Bloglezer, ik ga even opscheppen, hoor. Lucky Luke en Hugo Pratt expo's nog eeeeeventjes kunnen zien, maar verder ei-gen-lijk zonder noemenswaardige pauze, drie dagen lang, tussen 10 en 7 (soms 8) in de BDmust stand in de Bulle Para-Bd, dédicases mogen zetten voor Franstalige lezers in Franstalige Rhonda albums. 
http://bdzoom.com/96745/actualites/le-meilleur-de-la-bd-neerlandaise-classique-c%E2%80%99est-chez-bd-must/
Ik zeg het met vreugde, Rhonda werd tamelijk goed verkocht. Sterker, ik heb in m'n drie dagen sigeneren, alle door de uitgever meegesleepte Rhonda-dozen weten leeg te tekenen. Ik hoef niet te zeggen, de sfeer in onze stand was na drie dagen best enigzins jolig. We waren, op zaterdagavond, wat Rhonda-albums betreft gewoon "los".

Als illu bij deze post nog even wat screenshots uit een stukje over "Le meilleur de la BD néerlandaise classique" op de actualités van BDzoom, een  mooie Franstalige strip site over Franka en Rhonda.
Ik lees daar op BDzoom over Rhonda: "superbe fille de la BD made in Nederland"  en  "  . . . un scénario captivant, de l’action, du suspense, du charme . . ."???

Nou. Dat is toch "pas mal, non"?!

Geen opmerkingen: