vrijdag 5 februari 2016

De strippublicaties van deze week

 (Illustratie: IJsbrand Oost)
 
Het is bijna zover! Over twee weken, in Eppo nr 4-2016 gaat het nieuwe Max Miller-verhaal "Schaduwspel". De aankondiging daarvan, eigenlijk een fragment van de prent Lemster Sluis, vind je deze week op bladzijde 47 van de nieuwe Eppo (nr 3-2016). Uiteraard lees je binnenkort nog veel meer over dit nieuwe avontuur van Max en Eva op deze blog en de Max Miller Strips blog.
 
Behalve de aankondiging van het nieuwe Max Miller-verhaal, vind je deze week ook een verhaal uit Katrien's dagboek in de nieuwe Katrien (nr 2-2016) en wel op bladzijde 30 t/m 34. Een verhaal gebaseerd op een idee dat bijna letterlijk aan kwam waaien. Want ja, je ziet een huifkar over een landweggetje rijden en je denkt: dat is leuk voor een verhaal! Als je dan even later ook nog een bericht over files naar het pretpark hoort,  is het verhaal al half geschreven. Deze drie elementen, huifkar, files, pretpark, vormden de basis voor het verhaal uit Katrien's dagboek dat deze week in de nieuwe Katrien  wordt gepubliceerd. Een verhaal waarin Katrien met haar nichtjes op advies van Oma Duck een huifkarrit naar het pretpark maakt om de files te ontwijken. En laat die huifkarrit nu even spectaculair zijn als het pretpark zelf!
Dit verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Marga Querol Manzono en al eerder gepubliceerd in Katrien 1-2004 en Katrien 1-2010.

2 opmerkingen:

Fred ten Kley zei

Ik zie dat IJsbrand de 'Kameleon' van een nieuw verfje heeft voorzien. Verandert hij nog wel van kleur?

Frank Jonker zei

Ha Fred,ig

Als het een 'Kameleon' is, vast wel! :-) Maar niet in het nieuwe verhaal, want daar komt hij, ondanks deze aankondiging, voor zover ik weet helemaal niet in voor.
Prettig weekend.

Hartelijke groeten,

Frank