vrijdag 1 mei 2015

Eppo 9-2015 en Knocky Magazine 24

Dramatische ontwikkelingen in de vijfde aflevering van Rhonda's 'Rebecca' deze week op pagina 16 t/m 18 van de nieuwe Eppo. Het conflict tussen Cagman en Villafranca komt tot een uitbarsting. Zoals Hans een paar posts geleden al schreef: we zien een bloedrood plaatje, een mes dat er flink op loshakt, een pistool verborgen achter Cagman's rug en de mededeling van Cagman aan Wong dat 'meneer Villafranca heeft besloten vanavond niet mee te eten'.  Is dit het einde van Edgar Villafranca?
Hoe dan ook, het lijkt erop dat Rhonda de rol van Dana Dane nog voor lange tijd zal spelen.
Intussen blijkt ook hoe verstrengeld boven- en onderwereld met elkaar zijn, als we zien wie de zakenpartner is van meneer Sonnberg. En we horen plannen waaruit blijkt dat de maffia beslist een langetermijnvisie heeft. Rhonda zelf is zich van dit alles nog niet bewust. Ze wordt wakker na 36 uur geslapen te hebben en blijkt nog altijd met geheugenproblemen te kampen te hebben. En die zullen er wel niet beter op worden als Nora Cagman eenmaal Rhonda's kamer betreedt...

Ook aandacht voor Rhonda in rubriek Eppo Mail op bladzijde 47 van de nieuwe Eppo. Daar noemt een van de vaste lezers van Eppo Rhonda alleen al qua vormgeving onderscheidend. Een mooie opsteker voor Hans dus. De terugkeer van Rhonda wordt door het overgrote deel van de Eppo-lezers zeker gewaardeerd.

En wie ook terug is, al is het maar voor heel even, is Max  Miller. In de rubriek Varia, op bladzijde 25, wordt onder het kopje 'Water en IJs' aandacht besteedt aan het nieuwe Max Miller-verhaal 'Schaduwspel', dat eind van dit jaar in Eppo gaat verschijnen, maar meer nog aan de speciale plaat die IJsbrand voor Fokko tekende met Max en Eva in het decor van de sluis van Lemmer. IJsbrand besteedde al eerder een complete post aan deze tekening op de Max Miller Strips blog. Je leest er alles over in de post 'Tussendoortje': http://maxmillercomics.blogspot.nl/2015/03/467-tussendoor.html

Ook het nieuwe Knocky Magazine besteedt aandacht aan zowel aandacht aan de plaat die IJsbrand voor Fokke maakte als het nieuwe Max Miller-verhaal 'Schaduwspel'. Knocky Magazine doet zijn huiswerk, want als eerste stripinformatieblad melden ze  dat het nieuwe Max Miller-verhaal slechts 34 pagina's zal tellen.

(Illustraties: IJsbrand Oost)

 IJsbrand legt uit waarom. De bedoeling is dat het korte Max Miller-verhaal 'Spelbederf' ook in het nieuwe album wordt opgenomen. Dit ook omdat beide verhalen thematisch bij elkaar aansluiten. Oorspronkelijk hadden we zelfs Kaalkop uit 'Spelbederf in gedachten als schurk van dienst in 'Schaduwspel', maar dat is niet doorgegaan. Al zou het best kunnen dat degene die nu de schurkenrol speelt in 'Schaduwspel' nog wel eens terugkeert. We hebben namelijk een scene uit het scenario geschrapt, die niet zou misstaan in de serie 'Beroemde ontsnappingen'. Dit omdat hij simpelweg niet langer in het verhaal paste. Maar ook zonde om weg te gooien, dus wellicht in één van de komende Max Miller-verhalen?

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: