zaterdag 23 mei 2015

De strips van deze week

Een primeur in de nieuwe Donald Duck (nr 21-2015). Op bladzijde 31 t/m 35 vind je m'n eerste verhaal in de serie 'Jungleboek'. Niet het eerste verhaal in de nieuwe Nederlandse serie Jungleboek-verhalen want collega's Gaute Moe en José Ramon Bernado Kneff gingen met twee jaar geleden al voor met het verhaal 'Bonje om bananen'. Meestertekenaar Bernado is ook de tekenaar van dit nieuwe Jungleboek verhaal waarin Shere Khan Koning Lowie gijzelt en misbruik maakt van het feit dat de apen alles voor Lowie doen. Kortom, Shere Khan bestelt Mowgli voor zijn diner. En ondanks tegenwerpingen van Baloe en Bagheera gaat Mowgli naar de apentempel waar hij oog in oog komt te staan met Shere Khan. Hoe dat afloopt, lees je deze week in  Donald Duck.
 
Op bladzijde 16 en 17 van de nieuwe Katrien (3-2015) vind je een Duckiesverhaal met Lizzy, Juultje en Babetje in de hoofdrol. Een verhaal dat aan de ene kant gebaseerd is op het verschijnsel ‘heitje voor een karweitje’ en aan de andere kant op een inmiddels welbekend fenomeen als het maïsdoolhof. Het verhaal, getekend door de Spaanse Comicup Studio, werd overigens al eerder gepubliceerd in Katrien nummer 3-2003 en die verscheen exact op de ochtend dat ik voor het eerst van mijn leven naar agentschap Comic House af reisde om daar kennis te maken met het fenomeen Bob Evers. Dat ik op de terugweg voor het eerst “Kabaal om een varkensleren koffer” las, is bij onze vaste bloglezers al meer dan bekend. Op de heenweg las ik dus de Katrien waarin dit verhaal voor het eerst gepubliceerd werd. Later werd het verhaal opnieuw gepubliceerd in Katrien 3-2009.
Het maisdoolhof dat destijds aan het verhaal werd gekoppeld, vind je ook in deze nieuwe Katrien weer, alleen nu niet meer als prijsvraag. Wel als doolhofpuzzel die zeker de moeite waard is om op te lossen.

(Illustratie: © Holco Publications)

En dan tenslotte, twee weken geleden al aangekondigd in het blad en nu eveneens op de cover van de nieuwe Penny (nr 11-2015: een echte whodunit met Sarah de Shire in de hoofdrol. In dit verhaal, op bladzijde 17 t/m 22 van de nieuwe Penny, draait alles om een diefstal waarvan Sarah de schuld krijgt. Tijdens een ritje door het dorp verdwijnen de oorbellen die Emma voor haar verjaardag heeft gekregen. En omdat Sarah even tevoren samen met Maura en Marlin nog op bezoek was, en zo de neiging heeft om het een en ander, zij het per ongeluk, te vernielen en nogal van alles naar binnen slaat, krijgt Sarah de schuld. En hoe bewijs je nu dat je iets niet gedaan hebt? Wel, door de echte dader op te sporen. En dat is dus precies wat Maura, Marlin en Sarah gaan doen. Verdachten te over: de buurjongen, het bloemenmeisje en de geheimzinnige vrouw met hond. Whodunit? Je leest het deze week in Penny.

O ja, en BK Strips dan? Ik heb het nieuwe nummer helaas nog niet in handen gehad, hoewel het eigenlijk al maandag verschenen zou zijn. Mogelijk kan Hans er al meer over vertellen. En anders volgende week alles over BK Strips nummer 2 op deze blog.

Prettig Pinksterweekend allemaal!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja, de BK Strips is er weer. leuk nummer!! Ennehhh Frank: je staat in de Amerikaanse Uncle Scrooge!!
Grtjs, -Joop-.

Frank Jonker zei

Ha Joop,

Goed om te weten dat de BK Strips nu echt verkrijgbaar. Blijkbaar was ik toch een dag te vroeg. Volgende week dan maar alles over BK Strips. En ja, inderdaad, het Oom Dagobert-verhaal 'Gelukseiland' dat ik samen met Paul Hoogma schreef, is gepubliceerd in de Amerikaanse Uncle Scrooge comic 406. Misschien daar dan binnenkort ook maar eens een blogje aan wijden: publicaties in het buitenland of zoiets. :-)

Hartelijke groeten,

Frank