zondag 17 mei 2015

De nieuwste strippublicaties

 

In de zesde aflevering van Rhonda's 'Rebecca', deze week op bladzijde 16 t/m 18 van de nieuwe Eppo (nr 10-2015), zet Cagman, na de verdwijning van haar broer, alle middelen in om Rhonda zogezegd te helpen met het gat in haar geheugen, terwijl ze haar in werkelijkheid definitief in Dana Dane probeert te veranderen. De vele afbeeldingen van Dana Dane in de villa helpen daarbij, net als de poses, voorgedaan door Wong. Cagman's grote troef is echter het zogenaamde 'hippiespul' in de fles bourbon op het feest twee avonden geleden. Cagman's relatie met Dana Dane blijkt overigens niet alleen zakelijk te zijn. En wat is er toch met die hermetisch afgesloten orangerie?


Ook in de rubriek Eppo Mail op bladzijde 47 van de nieuwe Eppo komt Rhonda aan bod. De briefschrijver uit Eppo 7 reageert op zijn eigen brief, erkent dat Rhonda best goed is, maar beschouwt het niet meer als een sfeerschets van de jaren 60 en vergelijkt de strip met de film Forrest Gump. Ergens toch een heel goede film. En die sfeerschets van de jaren 60 vormt natuurlijk zonder twijfel het decor van Rhonda, maar bevat de strip psychologische verhaallijn, maatschappijkritische elementen en zelfs verwijzingen naar onze eigen tijd? We zullen de komende maanden in Eppo kunnen zien hoe zich dit alles gaat ontwikkelen en hoe Hans al die verschillende elementen en verhaallijnen uiteindelijk tot één mooi verhaal weet te vlechten.


Het eerste album van Rhonda 'Help me Rhonda' vind je vervolgens op bladzijde 30 vann de nieuwe Boekenkrant (nr 5-2015) die deze week in de bus viel, in gebruikelijke advertentie van BNS, de Beroepsvereniging Nederlandse Stripmakers. Het eerste Rhonda-album werd vorig jaar tijdens de Stripdagen bekroond werd met de Stripschappenning voor het Album van het jaar 2013 in de categorie Avontuur en Vermaak' 

(Foto: Cok Jouvenaar)

Ook deze keer staat in de advertentie van BNS de Franse uitgave van Rhonda 1 weer vermeld.

In dezelfde advertentie, die ook deze keer weer een halve pagina groot is, vind je ook het album Max Miller 2: De Orde van de Blauwe Steen. Het verhaal van de zoektocht van Max, Eva en Pjotr naar de vindplaats van de Blauwe Steen en hun strijd tegen de geheimzinnige Orde die er alles aan doet om de Blauwe Steen in hun bezit te krijgen.

(Illustratie: IJsbrand Oost)

Ook de nieuwe Stripschrift (nr 443) verscheen deze week. Daarin onder andere een interview met Martin Lodewijk en Eric Heuvel over Heroic-albums, een striptijdschrift uit de periode 1945-1956, waarover in het volgende nummer van Stripschrift veel meer te lezen is en in de rubriek 'Service spread' op bladzijde 42 en 43 aandacht voor uitreiking de diverse winnaar van de Stripschapprijzen van dit jaar tijdens de Stripdagen te Gorinchem. Zoals de Stripschappenning voor De Grappigste Avonturen van Donald Duck nr 44 dat Album van het jaar werd in de categorie Jeugd en de uitreiking van de eerste twee Peter de Smet-spelden aan zowel De grappigste avonturen van Donald Duck nr 44 in de categorie Jeugd als aan Nieuwe vrienden in de categorie Avontuur en vermaak.

(Foto's: Cindy Horevoorts)
Tenslotte besteedt Stripschrift in dezelfde rubriek op bladzijde 42 ook nog aandacht aan het verschijnen van het eerste nummer van BK Strips, dat eveneens tijdens de Stripdagen in Gorinchem werd gepresenteerd. Met op de cover uiteraard onze eigen Lalou Lalonde uit Bob Evers 5: Een overval in de lucht. En wat betreft BK Strips heeft de nieuwe Boekenkrant nog een primeur met een kleine aankondiging onderaan bladzijde 39: Het tweede nummer van BK Strips verschijnt op 18 mei 2015! Morgen dus! Later deze week lees je alles over het nieuwste nummer van BK Strips op deze blog.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: