zaterdag 9 mei 2015

De nieuwste publicaties

Afgelopen dinsdag plaatste IJsbrand de eerste preview van het nieuwe Max Miller-verhaal 'Schaduwspel' op de Max Miller Strips blog. Uiteraard mag die post ook op de Bob Evers Strip blog niet ontbreken:Alweer een tijdje geleden liet ik op deze blog zien dat ik tussen de commerciele bedrijven door wel degelijk bezig was met het nieuwe Max Miller verhaal 'Schaduwspel'. En dat is nog steeds zo, maar het wordt wel eens tijd om jullie daar stukje bij beetje bij te betrekken.


(Illustraties: IJsbrand Oost)

Daarom hierbij de openingsplaat voor het nieuwe verhaal. En deze plaat is redelijk gelijk gebleven aan de bovenstaande opzetjes, al verandert er tijdens het tekenen zoals gewoonlijk nog wel het één en ander. Enerzijds om een duidelijke tekening te construeren die in één oogopslag een duidelijk en leesbaar beeld oplevert, en anderzijds omdat de openingsplaat er natuurlijk eentje is een sequentie van 6, die ook samen en in samenhang een vlot leesbaar stukje verhaal op moet leveren.

Kijk en vergelijk. Binnenkort meer!

De kop is er dus af en al alles meezit, vind je de eerste afleveringen van 'Schaduwspel' eind van dit jaar nog in de Eppo.

Behalve deze preview van IJsbrand zijn er deze week nog een drietal nieuwe publicaties. Zo vind je deze week op bladzijde 8 t/m 15 van de nieuwe Penny (nr 10-2015) het nieuwe Duinmanege-verhaal 'Afscheid' dat twee weken geleden al aangekondigd werd.

(Foto: Wendy Vonk, © Holco Publications)

De oude pony Ivar staat al maanden te koop, maar niemand wil hem hebben. Toch proberen Jinke en Noa zoveel mogelijk manegewerk met hem te doen. En dan is er nog Jinke's moeder, die geen hekel aan paarden heeft, maar toch liever niet naar de manege komt. Dat heeft alles te maken met iets dat in een ver verleden gebeurd is. En dan meldt zich een koper voor Ivar... De foto's bij deze fotostrip werden gemaakt door Wendy Vonk.

Op bladzijde 65 kondigt Penny ook meteen een nieuwe strip aan voor over twee weken. Een echt whodunit met niemand minder in de hoofdrol dan... Sarah de Shire. Over twee weken meer daarover op deze blog.

(Illustratie: © Holco Publications)

En dan last but not least verschenen er deze week maar liefst twee nieuwe boeken van Bob Evers.

Sinds een paar jaar heeft Peter de Zwaan de draad van de Bob Evers boekenserie weer opgepakt. Deze week verschenen zowel deel 54 als 55 in de serie Bob Evers.

(Bron illustratie: www.peterdezwaan.nl)

In deel 54 'Dollemansrit met een Mighty Mite' sporen  Bob, Jan en Arie  in opdracht van de vader van Bob een gestolenn Mighty Mite, een jeep van kort na de Tweede Wereldoorlog waarvan er maar 3200 zijn gemaakt.
Deel 55: 'De perikelen van kolonel Prins',  is het eerste deel van de zogenaamde Nederland-trilogie en draait alles om de erfenis Marianne, de huishoudster van kolonel Prins, een huis in Odiliapeel. Maar als Marianne het huis wil bekijken, wordt ze weggestuurd door een man die ze nooit eerder heeft gezien. Bob, Jan en Arie gaan in opdracht van Kolonel Prins op onderzoek uit.

Meer info over deze nieuwe Bob Evers boeken  en hoe die te bestellen vind je op de site van Peter de Zwaan (www.peterdezwaan.nl).

Prettig weekend allemaal!
 

Geen opmerkingen: