zondag 19 april 2015

VIJFTIG JAAR !!! Gefeliciteerd, FRANK !!!

De hartelijkste felicitaties voor het verjaren van 's Neerlands beste strip-scenarist: onze eigen Frank Jonker !!! Vijftig jaar, Abraham gezien! Van harte, Frank ! Namens heel strip-Nederland: Maak er een mooie dag van en graag nog vijftig erbij op!

Okee, nu m'n posting van deze keer:

Geen kwaad woord over  "House of Cards", "Deadwood" of de nieuwe "Game of Thrones", hoor !
Erg knap gemaakte series. Vergis je niet, ik ben vol ontzag !  Maarre . . . geen huisje in Nederland waar NIET wordt gekeken en geklapt voor deze ultra-commerciele kunstwerkjes! Werkelijk ie-der-een vindt deze series geweldig. En ik, ik klap zelf ook ! Deze series hebben opvallende en b i z a r r e Noord Koreaanse kijk- en waarderingscijfers.
Huh? Heel "individualistisch" Nederland heeft over dit materiaal p r e c i e s dezelfde mening ??? Ik heb nog eigenlijk nooit een afwijkend geluid gehoord. Hoe kan dit ? Dit was toch het land van de oneindige diversiteit?   Er horen toch ook minstens een páár andere meningen te zijn? Deze giga-waardering lijkt  potdomme wel van bovenaf  geregisseerd!  Hoe doen die makers dat?

Blogvriend, laten we niet naief zijn. We leven in een extreem manipulatieve wereld. Op het psychopatische af, denk ik soms.  We worden de hele dag willens en wetens beinvloed en genudged. Geduwd, gehersenspoeld, duf gemaakt en weer opgefrist, koopbereid gefocused, emotioneel gemasseerd, begerig gemaakt en dáárna ook nog ingeprent dat we dit allemaal ZELF hebben verzonnen.  Hier zit een massief blok toegepaste wetenschap achter. Het aantal sub-liminale signalen dat we per dag verstouwen moet enorm zijn.
Maar let op ! Terwijl  jouw stagnatie-minnende-overheid  geen rol voor zichzelf ziet in het bestrijden van dit onophoudelijke en doortrapte manipuleren van onze weerloze bevolking, ik gelukkig wel. Je staat vanaf nu  niet meer alleen tegenover deze professionele, commerciele geweldenaars, blogvriend. Ik ga je helpen. Tijd voor een kijkje achter de commerciele schermen van de entertainment industrie! Te beginnen bij strip.

Okay, dat is een wat grote broek, Hans. Ik heb natuurlijk nog niet helemaal de verkoopcijfers van bovengenoemde series. Nou ja, een piepklein beginnetje van dan inzicht dan. In de komende Eppo-aflevering wilde ik  m'n lezer OOK es fijn sub-liminaal manipuleren. En ik doe het onder andere met kleur.
We zijn nu in het verhaal aanbeland bij zomaar VIJF pagina's, waarin onze heldin NIET voorkomt. Donkere, tamelijk gloomy ingekleurde pagina's. Hier wilde ik m'n lezer, subliminaal doordringen van de psychologisch eenzame en duistere omgeving waarin Rhonda is terechtgekomen. En meteen ook een mooie  aanloop creeren en contrast hebben met de zonovergoten, tamelijk blote ontwakings en bad-scene van pg 15. Ik creeer hiermee kunstmatig wat Rhonda-honger ! Na die vijf duistere, Rhonda-loze pagina's komt dat warme, dat blote, dat kleurrijke ontwaken dan des te harder binnen.
En heb je het gezien? Een paar plaatjes voor de moord op Edgar, zet ik 'm alvast in een onheilspellende bloedrode omgeving. Ik probeer hiermee m'n lezer's onderbewustzijn alvast te prepareren op de naderende moord . . . .


Geen opmerkingen: