vrijdag 10 april 2015

Boekenkrant 4-2015

 Zojuist binnen, de gloednieuwe Boekenkrant van de maand april (nr 4-2015). En net als in het vorige nummer komen we ook nu meerdere keren het werk van Hans tegen. Als eerste op bladzijde 4 in de advertentie voor BK Strips, het nieuwe stripinformatieblad onder hoofdredactie van Caroline met op de cover niemand minder dan onze eigen Lalou Lalonde uit Bob Evers 5: Een overval in de lucht.

 
Het eerste album van Rhonda 'Help me Rhonda' vind je vervolgens op bladzijde 33 in de gebruikelijke advertentie van BNS, de Beroepsvereniging Nederlandse Stripmakers. Het eerste Rhonda-album werd vorig jaar tijdens de Stripdagen bekroond werd met de Stripschappenning voor het Album van het jaar 2013 in de categorie Avontuur en Vermaak'  In de advertentie van BNS staat nu ook de Franse uitgave van Rhonda 1 vermeld.

In dezelfde advertentie, die ook deze keer weer een halve pagina groot is, vind je ook het album Max Miller 2: De Orde van de Blauwe Steen. Het verhaal van de zoektocht van Max, Eva en Pjotr naar de vindplaats van de Blauwe Steen en hun strijd tegen de geheimzinnige Orde die er alles aan doet om de Blauwe Steen in hun bezit te krijgen.

(Illustratie: IJsbrand Oost)
En dan tenslotte op bladzijde 33 heeft Caroline een interview met Jan Bart Dieperink en Herman van Veen.

(Ilustratie: Jan Bart Dieperink)

Dit naar aanleiding van het eerste Hermanus-album 'Tweezaam'  dat eind maart bij Uitgeverij Strip2000 verscheen. Een interview over het ontstaan van Hermanus, de samenwerking en inspiratie van de makers, de stripliefde van Herman en hoe de zwartwit geblokte clown met rode neus steeds meer een eigen karakter kreeg. Uit de inleiding van het interview kunnen we opmaken dat Hermanus 1: Tweezaam het eerste deel is van een vierdelige integrale uitgave van de Hermanus-strip. Een drievoudige aanrader dus: de nieuwe Boekenkrant, het interview van Caroline met de makers van Hermanus en zeker ook het eerste Hermanus-album van Jan Bart Dieperink en Herman van Veen. En dat laatste geldt natuurlijk ook voor alle albums die hierboven al voorbij kwamen.

Prettig weekend allemaal en heel veel leesplezier!

Geen opmerkingen: