vrijdag 17 april 2015

De strips van deze week

Zoals Hans in de post hieronder al vertelt, spelen de bladen een cruciale rol in de vierde aflevering van Rhonda's 'Rebecca', deze week op bladzijde 12 t/m 14 van de nieuwe Eppo (nr 8-2015). De terugkeer van Dana Dane is uiteraard dé coverstory voor alle bladen. Villafranca wil uiteraard weten of hij in zijn opzet geslaagd is en dat hangt helemaal af van wat er in die bladen over Dana Dane geschreven wordt. Maar er is meer. De uitleg van Bernstein over Rhonda's toestand, mogelijk veroorzaakt door drugs, brengt Cagman op een onzalig idee. Want waar Villafranca zo snel mogelijk wil cashen na het heroptreden van de zogenaamde Dana Dane, wil zijn zus Rhonda in haar huidige toestand zien te houden en haar de rol van Dana Dane nog heel wat langer laten spelen. De toch al niet beste relatie tussen broer en zus wordt er daardoor niet beter op en ontaardt zelfs in een portie huiselijk geweld. En dan is er nog Carl. Vooralsnog herkent Carl alleen zichzelf op de coverfoto van Movie Life, maar het zal ongetwijfeld niet lang duren voor zijn pad en dat van Rhonda elkaar weer kruisen. In welke rol hangt af van hoe de ruzie tussen Cagman en Villafranca beslecht wordt. Kortom, het zou wel eens kunnen dat het lot van Rhonda in de volgende aflevering voor lange tijd beslist wordt.

Meer oneerlijke praktijken vinden we in het nieuwe avontuur van Panchito op bladzijde 16 tot en met 19 van de nieuwe Donald Duck (nr 16-2015). Panchito's favoriete club FC Golos speelt tegen haar belangrijkste tegenstander FC Segundos. Een wedstrijd die Panchito maar al te graag wil volgen. Bij gebrek aan een kaartje doet hij dat van achter, of beter gezegd, van over de schutting. Maar dan blijkt dat de plaatselijke gouverneur Corruptus andere plannen heeft met de wedstrijd. Keeper Juan Lanas wordt omgekocht om de wedstrijd met één punt verschil te verliezen. En de vraag of Panchito, die het op moet nemen tegen Corruptos, zijn beide handlanger en een omgekochte keeper, nog kan voorkomen dat zijn favoriete club de wedstrijd verliest. De strip werd getekend door de Spaanse tekenaar Oscar Martin.

Prettig weekend allemaal!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

18 april: GEFELICITEERD Frank!!
Maak er een leuke, gezellige en fijne dag van!! ( en tot morgen )
Grtjs, -J-.

Hans van Oudenaarden zei

Ook namens mij van harte, Frank!
Fantastische samenvatting, trouwens.
Je hebt alle verhaallijnen prachtig geschetst.
Helaas weet ik nou nog steeds niet of ik m'n verhaal duidelijk heb verteld, want jij bent natuurlijk een professional.

Frank Jonker zei

Ha -J- en Hans,

Heel hartelijk bedankt voor de felicitaties en voor de leuke verjaardagskaarten. Heel leuke verjaardag, eigenlijk verjaarweekend gehad. :-)
Enne, Hans, zolang Rhonda een 7,8 scoort bij de jaarlijkse Eppo-enquete en zowel nationaal als internationaal zo goed scoort, zit het volgens mij helemaal goed met je verteltechniek. :-)

Hartelijke groeten,

Frank