vrijdag 24 april 2015

De nieuwste strips

Er wordt volop gewerkt aan het nieuwe Max Miller-verhaal 'Schaduwspel', maar intussen zijn IJsbrand en ik ook een nieuwe stripserie gestart.

(Illustratie: IJsbrand Oost, bron: https://www.facebook.com/cafedesleutel)

 Geen albumvullende verhalen, maar one-pagers rond een aantal Groningse horecagelegenheden. Als eerste is Café de Sleutel aan de beurt. Het verhaal draait om een promotieborrel van ene Kuipers die in Café de Sleutel. Helaas raakt Kuipers zijn goed voorbereidde toespraak voor het overgrote deel kwijt en staat in elk geval figuurlijk met zijn mond vol tanden. Hoe dit afloopt, lees je deze maand in het nieuwste nummer van Stad Magazine (nr 7 - april/mei 2015). Uiteraard betreft het hier een zogenaamde 'commerciele klus' die IJsbrand wist binnen te halen en waarvoor hij vervolgens mij voor de scenario's vroeg. De strips bestaan uit ongeveer 7 plaatjes waaronder één grote plaat. En die grote plaat gebruikt Café de Sleutel weer voor haar promotie. Je vindt hem onder andere op de Facebook-pagina van  Café de Sleutel (https://www.facebook.com/cafedesleutel). En natuurlijk proberen we in deze eerste strip ook zoveel mogelijk van Café de Sleutel te laten zien, zowel binnen als buiten. Iets waar ik bij het schrijven van het scenario natuurlijk al rekening mee hield. Meer info over Café de Sleutel vind je op:http://cafedesleutel.nl/ en meer info over Stad Magazine op http://www.stadmagazine.nl/. En meer over deze nieuwe stripserie lees je natuurlijk binnenkort ook op de Max Miller Strips blog: http://maxmillercomics.blogspot.nl/.


Verder deze week de vierde aflevering van Volle Maan op bladzijde 16 t/m 23 van de nieuwe Penny (nr 9-2015). In de vorige aflevering wisten Evy, Tara en Volle Maan maar net te ontsnappen aan de kwaadaardige Gravin van Wickeloo en haar handlangers. Maar Julian en zijn paard Ilja bleven achter in het verleden. En omdat Evy en Tara er niets voor voelen om Julian  zijn dagen in de kerker van de Gravin te laten slijten, gaan ze de nacht daarop terug om Julian te bevrijden. Maar dan blijkt dat de Gravin iets vreselijks heeft uitgehaald met Ilja. Is het een geest, of is er iets heel anders aan de hand? En vooral is Julian Ilja nu voorgoed kwijt of slagen Evy, Tara en Volle Maan er alsnog in het tweetal weer te verenigen?

Op bladzijde 65 tenslotte kondigt Penny voor het volgende nummer het nieuwe Duinmanege-verhaal 'Afscheid' aan. Maar daarover over twee weken meer op deze blog.

(Illustraties: © Holco Publications)

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: