maandag 27 april 2015

Promotieborrel in Café de Sleutel

IJsbrand plaatste gisteren op de Max Miller Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/) een uitgebreide post over onze strip 'Promotieborrel in Café de Sleutel' die nu in Stad Magazine te lezen is. Met meer plaatjes en meer bijzonderheden. Een post dus, die ook op de Bob Evers Strips blog zeker niet mag ontbreken:

 
De afgelopen periode onderbreek ik het werken aan het nieuwe Max Miller verhaal met enige regelmaat om andere tekeningen en stripjes te maken.
Eén van die projecten betreft een serie van 6 reclamestripjes voor Groninger Horeca ondernemer Ineke de Boer, die Frank Jonker en ik samen maken. 
We maken ze niet allemaal tegelijk, maar 1 strip per 2 maanden. Dit heeft alles te maken met de publicatie van de stripjes in de Groninger Glossy Stadmagazine, een tijdschrift dat tweemaandelijks verschijnt.

Voor het april/mei nummer van 2015 kozen we samen met Ineke als thema de promotieborrels die regelmatig gehouden worden in Café de Sleutel aan de Noorderhaven 72 te Groningen.
Natuurlijk zijn de stripjes primair bedoeld als reclame, maar Frank en ik hebben expliciet de opdracht gekregen om er leuke / grappige stripjes van te maken waarin naast een grap vooral ook de sfeer van de horecagelegenheid tot uitdrukking komt.Die sfeer benadrukken we nog eens extra door het laatste plaatje de grootste te laten zijn, met daarin een totaal van in dit geval 'De Societeit' van Café de Sleutel, waaruit blijkt dat het daar goed toeven is. En in werkelijkheid is dat ook zeker het geval in dit prachtige middeleeuwse pand!De grote plaat van deze strip heb ik voor andere publiciteitsdoeleinden trouwens ook los geknipt van de strip. Hiervoor vond ik het belangrijk dat de tafel op de voorgrond in z'n totaal te zien is. 
Het origineel voor de strippagina heb ik daarom getekend met de tafel buiten het kader. Niet te zien in de strip dus...


(Illustraties: IJsbrand Oost)

...maar wellicht wel op de website of facebook pagina van Café de Sleutel.

Geen opmerkingen: