woensdag 1 april 2015

Rebecca

Vanaf morgen ligt Eppo nr 7 in de winkel met daarin het derde deel van Rhonda's 'Rebecca'. Hans plaatste maandag al een post met achtergronden bij dit nieuwe Rhonda-verhaal en die post mag uiteraard ook op de Bob Evers Strip blog niet ontbreken:

 In het dagelijks bestaan, in de politiek, in de kunst. Uiteindelijk verwijst alles weer naar alles terug, blogvriend. En ja, ook ik kon het ook niet laten. Wat je mooi vind, wat je heeft ontroerd, wat je boeit, daaraan wil wil je immers een beetje hulde brengen..
Had ik dit al verteld? Refereerde Rhonda deel een "Help me, Rhonda" naar een van mijn favoriete grammofoonplaatjes, de titel van deel twee "Rebecca" verwijst naar een van mijn favo-films. De Hitchcock speelfilm uit 1940 met die titel.
Hoewel qua verhaal, qua characters, qua motivaties enzo natuurlijk fundamenteel anders, kon ik natuurlijk niet nalaten een paar piepkleine referenties naar deze film te verstoppen in de strip. Die enge trap bijvoorbeeld.

2 opmerkingen:

Hans van Oudenaarden zei

Frank, dank! Wat ben je toch snel, man! Ik wilde deze posting maandag doen, maar zag dat je toen net zelf iets had geplaatst.
Wil ik 'm vanmorgen plaatsen, ben je me alweer voor!!!

Frank Jonker zei

Ha Hans,

Graag gedaan, weer. Zo te zien scheelde het gisteren maar een half uurtje. :-) Prima post hierboven trouwens.

Hartelijke groeten,

Frank