zaterdag 2 augustus 2014

De strippublicaties van deze week

Sinds afgelopen dinsdag ligt de Donald Duck Cowboy-special in de winkel. Een speciale editie van het weekblad Donald Duck met als centraal thema het Wilde Westen en onder andere het beroemde Carl Barks-verhaal 'Het hikkende spook van Laatste Snik'.

(Illustratie: © Disney)
Op bladzijde 26 t/m 30 vind je het Oom Dagobert-verhaal 'Karavaanhandel' dat ik zo'n 17 jaar geleden schreef. Een verhaal over, zoals Dagobert het zelf zegt, de tijd dat het Wilde Westen wat minder wild werd. Want ja, na jarenlang door voorbijtrekkende pioniers afgescheept te zijn met allerlei waardeloze snuisterijen, moet er vroeg of laat een moment komen waarop de Indianen ontdekken dat ze bedrogen zijn. Het is Dagobert zelf die dat ooit in gang gezet heeft. En om zich te verdedigen gebruiken de cowboys in dit verhaal dan ook geen kogels, maar zo ongeveer alles wat handelsreiziger Dagobert in zijn wagen heeft. Dit verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Bas Heymans en eerder gepubliceerd in Donald Duck 33-2000.

En dan verscheen deze week ook de vierde recensie over Max Miller 2: De Orde van de Blauwe Steen. Je vindt de recensie op bladzijde 48 van het gloednieuwe Knocky Magazine (nr 16).

(Illustratie: IJsbrand Oost)

 Met een samenvatting van het verhaal, lof voor het werk van zowel de tekenaars als de scenarist, een vermelding van de speciale Martinikerk-editie van dit album en van het in oktober te verschijnen album Achter de schermen van.... Max Miller en Orde Orde van de Blauwe Steen. Je vindt de nieuwe Knocky Magazine via: http://thecomiccompany.wix.com/knocky. Met dank aan 'WG' voor deze lovende woorden.

Je kunt de Knocky-Magazine recensie overigens ook lezen in de nieuwste post van IJsbrand op de Max Miller Strips blog (http://www.maxmillercomics.blogspot.nl/) in IJsbrands nieuwste post 'Vier recensies' over de alle vier de recensies tot nu toe. En als IJsbrand dan zowel de recensie uit de Veronica-gids als die uit Knocky Magazine op de blog zet, mogen die hier natuurlijk ook niet ontbreken. Allereerst de recensie uit Veronica Magazine:
                               (Illustratie: bron Veronica Magazine/Max Miller Strips blog)

En dan vers van de pers de recensie van Knocky Magazine:
                                 (Illustratie: bron Knocky Magazine/Max Miller Strips blog)

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: