woensdag 20 augustus 2014

Bob, Rhonda, Max en andere strips in Kampen

 
Rhonda als centraal stripfiguur afgelopen zaterdag in Kampen! En dat was te merken! Rhonda sierde al de cover van het programmablad van het 16e Kamper Stripspektakel, dat zaterdag voor iedereen te krijgen was en tevens de bijbehorende reclameposter.
(Foto: Richard Reiman)

En dan was er natuurlijk nog de vrachtwagen die de afgelopen weken door Nederland reed om reclame te maken voor het 16e Kamper Stripspektakel en zaterdag op het Van Heutzplein in Kampen voor iedereen te bewonderen was. Lees en bekijk vooral ook de post van Hans hieronder.

En dan tenslotte dan nog de speciale Rhonda-prent die afgelopen zaterdag in Kampen zijn primeur beleefde. Hans en Caroline waren dan ook al vroeg aanwezig in Kampen. En vanaf het moment dat Hans plaats nam achter de stand, vonden zowel de prenten als de diverse edities van Rhonda 1: Help me, Rhonda! gretig aftrek. Hans heeft dan ook behoorlijk wat mogen signeren afgelopen zaterdag.

Niet alleen Rhonda trouwens, maar ook Bob Evers. Want vanaf 11.00 uur toen IJsbrand en ik, na de gebruikelijke kop koffie, ook plaats namen achter de stand, bleek er ook veel belangstelling te zijn voor vrijwel alle delen van Bob Evers in softcovers. Albums die ik zelf uiteraard ook van tekst en handtekening voorzien heb.

Ook IJsbrand kreeg het meteen heel druk, zodra hij achter de stand plaatsnaam. Veel belangstelling voor ons nieuwste album Max Miller 2: De Orde van de Blauwe Steen, dat door ons beiden van tekst en handtekening voorzien werd en door IJsbrand van een prachtige tekening van Max, Eva, Pjotr of een van de andere personages uit het verhaal.

Ook Max Miller 1: Moordkunsten mocht IJsbrand met grote regelmaat signeren en verder was er veel belangstelling voor de verschillende Max Millerprenten en voor intekening van het in oktober te verschijnen album 'Achter de schermen van... Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen'.
(Illustraties: IJsbrand Oost)

Gedurende de hele zaterdag werden we door de medewerkers van het Kamper Stripspektakel van de broodnodige koffie, thee, cola en broodjes voorzien.
Toen rond een uur of één ineens een kletterende regenbui, iets dat we in Kampen eigenlijk helemaal niet gewend zijn. Alle albums werden met spoed ingepakt en in dozen onder het afdak van de stand gezet, tot de  bui over was.
(Foto: Cindy Horevoorts)

Het duurde gelukkig niet echt lang en een klein half uurtje later konden we de albums al weer uitladen en kwam ook het publiek van Kamper Stripspektakel weer terug. Zo hoorden we via, via het verhaal van Eric Heuvel over het allereerste Kamper Stripspektakel waar het ook zulk weer schijnt te zijn geweest. Ik moet zeggen, sinds Hans en ik uitgenodigd werden in Kampen hebben we al die jaren niets dan zon gezien.
                                                                (Illustratie: Eric Heuvel)

Eric zelf en vele andere aanwezige collega's heb ik door alle drukte aan onze stand jammer genoeg niet gesproken. Maar ik hoorde 's ochtends al snel dat Eric ergens een stand op het Van Heutz plein had en kon dus iedereen voor wie een album van Nieuwe Vrienden mocht signeren doorsturen naar het Van Heutzplein voor een tekening van Eric. Nieuwe vrienden mochten we zowel in de reguliere hardcovereditie als in de speciale educatieve (softcover)editie signeren.
 

Rond kwart voor twee namen Hans en Caroline even koffiepauze en een half uurtje later had ik ook een koffieafspraak, zodat IJsbrand de stand een tijdlang in zijn eentje bemande. In de tijd ging niet alleen de verkoop van Max Miller, maar ook die van Bob Evers gewoon door.
Een klein uurtje later waren we allemaal weer terug en werd de stand weer door vier stripmakers bemand.


(Illustratie: Alberto Saichann en Eduardo Lago, ©Holco Publications)
 
Behalve de albums van Max Miller, Bob Evers en Nieuwe vrienden mocht ik ook verschillende keren een album signeren van 'De verdronken paarden van Ameland en van 'De Grappigste avonturen van Donald Duck nr 34.' Donald kwam overigens niet alleen in het Grappigste avonturen-album, maar ook in het programmaboekje van het Kamper Stripspektakel, waarmee heel wat kinderen langs kwamen bij onze stand en waar Hans zijn handtekening veelal van een Rhonda-kopje voorzag.

Hans is tot ongeveer vier uur blijven doorsigneren en toen was het voor Hans en Caroline tijd om nog even gezellig Kampen in te gaan. IJsbrand en ik zijn nog tot na vijven blijven zitten en waren een van de laatsten in de Oudestraat die hun stand leegruimden.
(Illustratie: Gerben Valkema, ©Disney)

Al met al dus weer een heel drukke en gezellige zaterdag tijdens het Kamper Stripspektakel. En daarom wil ik in de eerste plaats Paul Reichenbach en alle andere medewerkers van het Kamper Stripspektakel bedanken voor de uitnodiging, de gastvrijheid, de algehele verzorging en niet te vergeten de overheerlijke Kamper slof die ook dit jaar na afloop weer mee naar huis kregen. Verder uiteraard Hans, Caroline, IJsbrand, Cindy, Saskia, Joop, Otto, Simone, Piet, Fons, Albert, Jean-Pierre, Hennie, Tine, Hendrik-Jan en Mark voor het gezelschap en de gezelligheid in om de stand. En natuurlijk iedereen die afgelopen zaterdag speciaal voor ons en onze strip bij onze stand langskwam. Heel hartelijk bedankt allemaal!

Geen opmerkingen: