woensdag 27 augustus 2014

Poppetjes tekenen in Groningen en Valkenswaard

Maar liefst drie signeersessies deze week en in wisselende samenstelling.

Gronings Ontzet
Op donderdag 28 augustus wordt in Groningen het Gronings Ontzet (ofwel 'Bommen Berend') gevierd. Ter gelegenheid daarvan signeert IJsbrand vanaf 10.00 uur in de stand van Stripwinkel Akim aan de Hoge der Aa in Groningen. En omdat het feest is, krijg je bij aankoop van het nieuwste Max Miller album 'De Orde van de Blauwe Steen' deze prent cadeau.
Uiteraard kun je tijdens het Gronings Ontzet ook weer intekenen op het album  Achter de schermen van... Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen'. Meer info daarover vind je hieronder. En meer info over IJsbrands signeersessie en de bijbehorende prent, vind je uiteraard op de Max Miller Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/)

Gronings Ontzet 2014

Donderdag 28 augustus

Signeersessie IJsbrand:: vanaf 10.00 uur

Stand Stripwinkel Akim

Hoge der Aa

9712 AD Groningen

Info: www.akim.nl


Brabants Stripspektakel 2014
Aanstaand weekend wordt in Valkenswaard voor de 29ste keer het Brabants Stripspektakel gehouden. En voor het eerst is ook Stripblad Eppo erbij met vele stripmakers. Weliswaar zonder Hans, maar met IJsbrand en Eric. En natuurlijk hebben we ook onze nieuwste albums bij ons, te weten 'Nieuwe vrienden' en 'Max Miller 2: De Orde van de Blauwe Steen'. Van Nieuwe vrienden hebben we zowel de reguliere hardcovereditie als een beperkt aantal exemplaren van de speciale educatieve (softcover)editie en bijbehorende werkposter en Anne Frank Krant. En uiteraard gaan we  al die albums voorzien van tekening, tekst en handtekening voor iedereen die dat maar wil. Verder nemen we alle delen van Bob Evers in harde en/of zachte kaft mee, De verdronken paarden van Ameland en De grappigste avonturen van Donald Duck nr 34.
Van Eric zijn in de Eppostand uiteraard ook de January Jones-albums verkrijgbaar en het eerste deel van Carbeau. En datzelfde geldt natuurlijk voor Max Miller 1: Moordkunsten.
IJsbrand is overigens alleen op zaterdag aanwezig in Valkenswaard en neemt dan ook weer de diverse Max Miller-prenten, voor zover nog voorradig, een aantal schetsen, voorstudies, originele tekeningen en wellicht enkele strippagina's mee. En natuurlijk gaan we proberen om ook al die andere albums, prenten, kaarten etc. te voorzien een tekening, tekst en handtekening voor iedereen die dat maar wil. Zaterdag is het ook weer mogelijk om in te tekenen op het boek:

Achter de schermen van... Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen

In dit album, dat tijdens het Stripfestival Breda (11 en 12 oktober) zal verschijnen, vertellen IJsbrand en ik aan de hand van vele schetsen en (kleuren)illustraties over de totstandkoming van het nieuwste Max Miller avontuur 'De Orde van de Blauwe Steen'. In Groningen hebben alvast een preview bij ons die je kunt inkijken.

Kenmerken van het boek

  • Full color hardcover omslag
  • 64 pagina's met uitleg, wetenswaardigheiden, schetsen en (kleuren-)illustraties die betrekking hebben op de totstandkoming van het stripverhaal.
  • Alle 46 pagina's in schets, waardoor het verhaal in deze uitgave ook in z'n geheel te lezen is en vergeleken kan worden met het eindresultaat in de reguliere albumuitgave.
  • Oplage 150 genummerde en gesigeneerde exemplaren
  • Met exclusieve gelijk aan het boek genummerde en gesigneerde full color prent 'Librije' (zie afbeelding hierboven)
Het boek met bijbehorende prent zal (exclusief eventueel verpakking- en verzendkosten) 29,95 euro gaan kosten en is vanaf de Stripdagen Haarlem al te bestellen! Als je tijdens de beurs een exemplaar reserveert ontvang je tegen een aanbetaling van 15 euro alvast:

  • De genummerde en gesigneerde prent 'Librije'
  • Een speciaal getekend bewijs van reservering
Eind september/begin oktober nemen we dan contact met je op om afspraken te maken over de levering/verzending (houdt bij verzending wel rekening met extra verpakking- en verzendkosten)
(Illustraties: IJsbrand Oost)

Mocht je interesse hebben in dit boek en niet naar Valkenswaard kunnen komen, dan kun je ook een mailtje sturen naar maxmillerstrips[apestaartje]xs4all.nl
IJsbrand neemt dan contact met je op over hoe je in kunt tekenen op dit unieke boek. Voor hoe we het zondag in Valkenswaard doen met de intekeningen zoeken we nog een oplossing.

Zondag is er een signeersessie in de stand van Uitgeverij Boumaar, waar beide dagen sowieso alle Bob Evers albums en Bud Broadway albums voorradig zijn. Mogelijk komt ook Eric nog een paar uur in de stand van Uitgeverij Boumaar signeren en anders is Eric in elk geval te vinden in de stand van Stripblad Eppo.

(Illustratie: Eric Heuvel)

Kortom, genoeg te doen de komende dagen in Groningen en Valkenswaard. We hopen jullie dan ook aanstaande zaterdag weer allemaal te mogen begroeten.

Brabants Stripspektakel 2014

Zaterdag 30 en zondag 31 augustus

Sportcentrum ‘Valkencourt’

Pastoor Heerkensdreef 15

5552 BG Valkenswaard

Beide dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur

Signeersessies: vanaf 10.00 uur

Info: http://www.stripspektakel.nl/

Geen opmerkingen: