vrijdag 29 augustus 2014

De publicaties van deze week

De nieuwste Stripnieuws (nr 56) is uit. Met vele strips, artikelen en interviews en  op bladzijde 43 van de nieuwe Stripnieuws vier nieuwe afleveringen van Puppy from Hell. Deze keer draait alles om een vogeltje dat helaas het leven gelaten heeft. Voor Puppy een heel nieuwe ervaring. Vier afleveringen zonder Robin overigens, maar met Nina en Koekie. En dat vogeltje dus...

Verder in de nieuwe Stripnieuws een groot interview van Caroline en Cok Jouvenaar met Daniel van den Broek inclusief een extra lang verhaal van Victor en Frenky. Over het begin van Daniels stripcarriere en het oeuvre dat hij sindsdien in vrij korte tijd heeft opgebouwd. Inclusief de eerste pagina van de stripfabel 'Hoe de zon langzamer ging draaien', waarvoor ik het scenario schreef en dat eerder gepubliceerd werd in GRNVLD 16-2013.

(Illustratie Daniel van den Broek)

Voor de rubriek Krabbels in Stripnieuws schreef ik op verzoek van Joop Schreurs een artikeltje over de Grote Prijs van de Noordzee die Eric Heuvel tijdens het Stripfestival Knokke-Heist van 4 mei j.l. kreeg uitgereikt voor zijn gehele oeuvre en in het bijzonder zijn educatieve strips. Dit artikeltje maakt nu, weliswaar iets ingekort, deel uit van het artikel 'Strips en prijzen' op bladzijde 6 van de nieuwe Stripnieuws.

(Illustratie: Eric Heuvel)

In dezelfde rubriek op bladzijde 7 wordt in het artikel 'Een hoofdrol voor de Groningse Martinikerk' aandacht besteedt aan de presentatie van de speciale Martinikerk-editie van Max Miller 2: De Orde van de Blauwe Steen. Met de cover van het album en een foto van dezelfde drie stripmakers die ook op bladzijde 46 van het verhaal op het terras van de Kosterij een drankje nemen op de goede afloop van het verhaal.

(Illustratie: IJsbrand Oost)

(Illustratie: Mau Heymans, © Disney)

En dan wordt er in de rubriek op bladzijde 5 in het artikel 'Vijfentwintig jaar scenarist met de Duckhart' aandacht besteed aan mijn 25-jarig jubileum als scenarist. Inclusief de aankondiging van een interview door Joop Schreurs en Cok Jouvenaar in de volgende Stripnieuws en etn tentoonstelling die vanaf 7 november te bezichtigen is bij Stripwinkel/Galerij Het Beeldverhaal.
En aangezien het voor mij op dit moment ook nog allemaal een verrassing is, kan ik er op dit moment helaas ook niet meer over vertellen.

En dan tenslotte de nieuwe Penny (nr 18-2014). Daar vind je op bladzijde 15 t/m 20 een gloednieuw verhaal van Sarah de Shire.

(Illustratie: © Holco Publications)

 Een verhaal waarin Sarah last heeft van jeuk en Maura en Marlin haar daarvan af proberen te helpen. Maar dat blijkt lastiger dan ze denken en de grote vraag blijft: waarom heeft Sarah daar last van?

Prettig weeked allemaal!

Geen opmerkingen: