zondag 27 juli 2014

De nieuwste publicaties

Het programmaboek van het 16e Kamper Stripspektakel is uit. De cover wordt ieder jaar door een andere stripmaker getekend en deze keer was het de beurt aan Hans. Zodat niemand minder dan Rhonda dit jaar de cover van het programmaboek siert. En met die cover gaat op 16 augustus tijdens het Kamper Stripspektakel nog iets bijzonders gebeuren, maar daarover later meer op deze blog.

Meer over de cover en over Rhonda lees je overigens op bladzijde 7 van het programmaboek in het artikel 'Bij de voorplaat'. Over onder andere het verhaal, de stijl en het feit dat het eerste Rhonda-album 'Help me Rhonda!' dit jaar onderscheiden werd een Stripschappenning als Album van het jaar in de categorie Avontuur en vermaak. En meteen daaronder in het artikel 'On the road again!' alles over de truck van Transportbedrijf IJzerman Kampen BV, die de komende weken met de poster van Rhonda op de weg te zien is als rijdende reclame voor het 16e Kamper Stripspektakel.

En op bladzijde 14 t/m 16 van het programmaboek lees je dan nog een groot interview met Hans over onder andere het ontstaan van Rhonda, maar ook het huidige internationale succes van de strip, het mogelijke verhaal achter de poster, maar ook over Puppy Hell, met een mogelijk officieel eerste album aan het einde van dit jaar of begin volgend jaar en natuurlijk over Bob Evers. In eerste instantie gaat dat over de verschillen in verhaal en stijl, tussen Bob Evers en Rhonda, maar aan het eind van het interview ook over mogelijke nieuwe stripalbums met de avonturen van Bob, Jan en Arie. Voorlopig gaat Rhonda even voor, aldus Hans, maar inderdaad liggen de scenario's voor 'De jacht op het Koperen Kanon',  Sensatie op een Engelse vrachtboot' en 'Tumult in een toeristenhotel' al klaar voor Hans. Wel in een versie van jaren geleden, dus grote kans dat ik daar eerst nog eens doorheen ga,  voordat Hans daadwerkelijk met een nieuw Bob Evers van start zou kunnen gaan. Maar voorlopig eerst Rhonda dus, op het Kamper Stripspektakel en over een aantal maanden met een tweede verhaal in Eppo.

En dan is er nog de nieuwe Stripschrift (nummer 439) met daarin op bladzijde met in de rubriek 'De boventoon' op bladzijde 36 een nieuwe recensie van Max Miller 2: De Orde van de Blauwe Steen. Met een korte samenvatting van het verhaal, een vermelding van de speciale Martinikerk-editie van dit tweede Max Miller-album en een waardering van maar liefst vier uitroepteken, wat gelijk staat aan: kopen!

(Illustratie: IJsbrand Oost)

En daar kunnen we ons natuurlijk alleen maar van harte bij aansluiten. Met dank aan Teus de Kruijf voor de recensie en voor de hoge waardering in Stripschrift.

Geen opmerkingen: