zondag 6 juli 2014

De twee caballeros

Het weekblad Donald Duck is deze week in Latijns-Amerikaanse sferen. En terecht, want de beste vrienden van Donald, die dit jaar zijn 80-jarig jubileum als filmster viert, wonen in Latijns-Amerika, te weten Joe Carioca en Panchito Pistoles. En beiden beleven in de nieuwe Donald Duck van deze week (nr 28-2014)  nieuwe avonturen.

Allereerst is dat Joe Carioca op bladzijde 20 t/m 23 van de nieuwe Donald Duck. Een verhaal dat ik vorig jaar tegen de zomer bedacht en schreef, met als inspiratie zon, water en strand. En wat als Joe nu door omstandigheden op een warme dag niet naar het strand kan gaan? Dan profiteert hij van het feit dat ergens iemand een nieuw zwembad heeft laten aanleggen, door zich voor te doen als zwembadinspecteur en dit nieuwe zwembad eens uitgebreid te testen. Dit verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Oscar Martin.
Donald ontmoette Joe trouwens in de film  Saludos Amigos uit 1942, waar Joe hem in  Aquarelo do Brasil meer van Zuid-Amerika laat zien en hem de samba leert. Nadien traden Joe en Donald nog samen op in The Three Caballeros uit 1945 en Melody Time uit 1948.

In The Three Caballeros maken Joe en Donald ook kennis met Panchito, die hen rondleidt door Mexico. Voor Panchito zou dit het enige optreden in een avondvullende tekenfilm blijven. Maar daarentegen is Panchito deze week wel tot twee maal toe in de nieuwe Donald Duck te vinden. Allereerst in het hoofdverhaal van deze week van Marco Rota en Lars Jensen, waarin Donald en Panchito elkaar opnieuw ontmoeten. En dan zien we Panchito ook nog terug op bladzijde 36 en 37 in een verhaal dat ik tien jaar geleden schreef, met als inspiratie de Mexicaanse keuken en het feit dat Panchito en Senor Martinez regelmatig behoorlijk wat moeite moeten doen om aan eten te komen. In dit verhaal belandt Panchito in El Culino (in het scenario: Los Banquetos) een stadje dat bekend staat om zijn overheerlijke gerechten, en waar de senorita's na het aanhoren van Panchito's serenade allen zo hun redenen hebben om de zwervende caballero wel of niet uit te nodigen. Ook dit verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Oscar Martin.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: