maandag 16 juni 2014

Max Miller en andere strips in Groningen

(Illustratie: IJsbrand Oost)
Waren we vorige week al te gast in de Groningen voor de presentatie van de speciale Martinikerk-editie van Max Miller 2: De Orde van de Blauwe Steen, afgelopen zaterdagmiddag was het de beurt aan Stripwinkel Akim, eveneens te Groningen. En net als in Haarlem en in de Martinikerk was de belangstelling behoorlijk groot. Oorspronkelijk zouden we om twee uur van start gaan, maar de eerste albums werden al om kwart voor twee gesigneerd.

 In feite was het een groot Max Miller-feest. Het ene na het andere Max Miller-album kwam voorbij op onze tafel. Er ontstonden stapeltjes voor zowel de tekst als de tekening in het nieuwe Max Miller album  De Orde van de Blauwe Steen.  En niet alleen de reguliere editie, waarvan er bij Stripwinkel Akim gelukkig genoeg in voorraad waren, we kregen zelfs nog een paar officiele Martinikerk-edities te signeren, waar we vorige week onze handtekening nog niet in hadden gezet. En ook van Max Miller 1: Moordkunsten mocht IJsbrand regelmatig een exemplaar voorzien van tekening en handtekening. Op het gebied van tekeningen waren er veel verschillende verzoekjes, van Max Miller in monnikspij tot aan het busje van Pjotr en het Wildemansvrouwtje uit de Zutphense Librije toe. Daarnaast ook veel belangstelling voor de prenten die bij  De Orde van de Blauwe Steen horen. En voor het nog te verschijnen album  Achter de schermen van... Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen, waarop door diverse bezoekers van Stripwinkel Akim werd ingetekend.


Behalve al die albums van De Orde van de Blauwe Steen mocht ik ook regelmatig een album van Nieuwe vrienden signeren, waarvan zaterdag vooral de educatieve editie (de softcover met werkposter en Anne Frank krant) populair was. Daarnaast nog een enkele hardcover, net als een exemplaar van De verdronken paarden van Ameland en De grappigste avonturen van Donald Duck nr 34. In dat laatste album kon ik zelf mijn enige tekening van afgelopen zaterdag maken, en dat werd uiteraard de titelfiguur van het album, Donald Duck.

                                                             (Fotos: Cindy Horevoorts)
Zo rond half vijf kreeg ik het een beetje rustiger en kon ik zelf ook eventjes rondkijken in de stripwinkel. Een aanrader voor elke stripliefhebber, want Akim heeft behoorlijk wat strips in huis. IJsbrand ging intussen verder met de albums van tekeningen en handtekening te voorzien. Om half vijf lag er nog een stapeltje van ongeveer tien albums, die iets meer dan een uur later door IJsbrand ook allemaal van een tekening voorzien waren. De signeersessie bij Akim begon dus al vroeger dan gepland en liep ook nog eens meer dan een half uur uit. Gelukkig werden we al die tijd voorzien van koffie, thee, stroopwafels, soesjes en wat al niet meer.
Pas na zessen verlieten we Stripwinkel Akim weer. En gelukkig konden Cindy en ik bij IJsbrand en Evelien nog een hapje meeeten voor we op de trein naar huis stapten.
                                                      (Illustratie: IJsbrand Oost)

Kortom, opnieuw een zeer geslaagde zaterdagmiddag in Groningen. En daarom wil ik in eerste instantie John van Stripwinkel Akim bedanken voor de uitnodiging, de algehele verzorging en de gastvrijheid. IJsbrand voor de hele organisatie en voor de lift van Assen naar Groningen en terug, Evelien voor het heerlijke etentje na afloop en Cindy voor het maken van de foto's bij deze blogpost. En tenslotte iedereen die afgelopen zaterdagmiddag speciaal voor Max Miller naar Stripwinkel Akim in Groningen kwam. Heel hartelijk bedankt allemaal!

2 opmerkingen:

Otto zei

Weer een mooi verslag en leuk om te horen dat de belangstelling wederom overweldigend was!
Prachtige foto's en Akim is inderdaad een geweldige stripwinkel. Ik wou dat ik zo'n winkel in de buurt had.

Frank Jonker zei

Ha Otto,

Dank je voor de compliment en graag gedaan weer, dat verslag. Met de belangstelling bij Akim waren we echt heel blij, zeker omdat we een week eerder ook in al Groningen waren om te signeren. Nu maar duimen dat het album het in de andere stripwinkels minstens even goed gaat doen. Heel prettig weekend nog.

Hartelijke groeten,

Frank