vrijdag 6 juni 2014

De publicaties van deze week

Vorige week presenteerden we tijdens de Stripdagen Haarlem al het nieuwe Max Miller album 'De Orde van de Blauwe Steen'.  Inmiddels heeft het tweede Max Miller album ook zijn weg naar de stripwinkels, de betere boekhandels  en de bekende internetwinkels gevonden. Kortom, de reguliere editie van Max Miller 2; De Orde van de Blauwe Steen is vanaf nu overal verkrijgbaar.
(Illustratie: IJsbrand Oost)
En morgen komt daar uiteraard nog de speciale Martinikerk-editie bij, die vanaf dan exclusief in de Martinikerk te koop zal zijn.
Behalve de albumpublicatie van Max Miller 2: De Orde van de Blauwe Steen zijn er deze week nog twee andere strips nieuw verschenen, al is een ervan niet helemaal nieuw.
(Illustratie: © Holco Publications)
In de nieuwe Penny (nr 12-2014) vind je op bladzijde 25 t/m 30 een gloednieuw verhaal van Sarah de Shire. In dit nieuwe verhaal winnen Maura en Marlin een prijs. Ze mogen bezoek bij Dancer, het beroemde springpaard. Sarah wil graag mee, maar dan blijkt dat het alleen een dag voor mensen is, niet voor paarden. Maar ja, of Sarah zich daardoor nu laat tegenhouden? Je leest het deze week in de nieuwe Penny.
 
En dan, op bladzijde 31 t/m 34 van de nieuwe Katrien (nr 3-2014) een verhaal uit Katrien's dagboek, waarvoor ik samen met collega-scenarist Paul Hoogma het scenario schreef. Een verhaal waarin Katrien bij Oma op bezoek is en Oma's auto leent, omdat haar eigen auto zonder benzine staat. En dan lijkt het alsof Katrien imet Oma's auto n het verleden terechtkomt  De strip werd getekend door tekenaar Piet Voordes  en eerder gepubliceerd in Katrien 3-2002 en Katrien 3-2008.
 
En dan wordt tenslotte in de nieuwe Eppo Update van afgelopen woensdag (Eppo Update 4 juni 2014) nog even teruggeblikt op de deelname van de diversie Eppo-auteurs het symposium 'Strips on stage' van afgelopen zaterdag. Zo kun je onder andere lezen hoe mijn collega-scenaristen hun scenario's schrijven, staat ook mijn deelname aan 'Disney in Nederland' vermeld en vind je een prachtige foto van het optreden van Gerben Valkema in het themablok over krantenstrips.

(Illustratie: Gerben Valkema, © Disney)

Prettig weekend allemaal!
2008

Geen opmerkingen: