vrijdag 6 september 2013

Eppo 18: De start van Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen


Het is zover! Deze week is in de nieuwe Eppo (nr 18-2013) het nieuwe Max Miller-verhaal 'De Orde van de Blauwe Steen' van start gegaan. En Eppo pakt behoorlijk uit met Max. Het begint al met de prachtige cover van IJsbrand hierboven.

En natuurlijk vertelt IJsbrand op bladzijde 2 alles over de totstandkoming van deze coverplaat in de rubriek 'Over de cover'.
De 'gezonde tijdsdruk', zoals IJsbrand het daar noemt is een van de factoren die bepalend is geweest voor de totstandkoming van de coverplaat. Want inderdaad, is er heel even sprake van geweest dat het nieuwe Max Miller-verhaal al in Eppo 4 van dit jaar zou starten. Uiteindelijk is het dus Eppo 18 geworden. En gelukkig maar, want dan kunnen we, net als Hans met 'Help me, Rhonda!' in elk geval vrijwel zeker garanderen dat er in iedere nieuwe Eppo ook minstens drie nieuwe pagina's van Max Miller gepubliceerd worden.

Ook het Voorwoord van hoofdredacteur Rob van Bavel opent met een verwijzing naar en een mooi compliment over de Max Miller cover van de nieuwe Eppo. Verder vertelt Rob over de eerste kennismaking met IJsbrand en de eerdere Max Miller-verhalen in Eppo. Om tenslotte het voorwoord te eindigen met de aankondiging van het nieuwe Max Miller verhaal 'De Orde van de Blauwe Steen'.

Tenslotte maakt op bladzijde 2 ook Mars Gremmen voor de serie 'Op de redactie' nog een Max Miller grap. En dan bladeren we door naar 17 voor het inleidende artikel 'Max Miller is terug'. Een artikel door Robin Schouten, geschreven naar aanleiding van het telefonische interview dat we een aantal weken geleden met Ger Apeldoorn hadden. Met daarbij ook nog maar eens de allereerste aankondigingsplaat van Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen die we speicaal maakten voor de Kika cameoactie in Eppo 23 van vorig jaar.
Het artikel schetst alvast in het kort de sfeer van het nieuwe Max Miller verhaal, maar vertelt ook over de eerste samenwerking tussen IJsbrand en mij. Toen nog in verband met een reclameopdracht die uiteindelijk helaas niet doorging. Waarna IJsbrand me vroeg om of ik mee wilde werken aan het tweede albumvullende Max Millerverhaal. Iets dat ik graag wilde doen, aangezien ik ook met veel plezier 'Spelbederf' en 'Moordkunsten' in Eppo had gelezen.

En dan is het op bladzijde 18 t/m 20 toch echt tijd voor de eerste aflevering van 'Max Miller, de Orde van de Blauwe Steen'. We openen al meteen met een nachtelijke achtervolgingsscene die uiteindelijk de oorzaak van is van zeer slecht nieuws voor Eva, de vriendin van Max. Voor Max en Eva een reden om hun zeilvakantie in Bretagne vroegtijdig af te breken en huiswaarts te keren. Ook zien we voor het eerst Pjotr, de broer van Eva, die Max en Eva in een nieuw avontuur zal storten.
Een avontuur dat met die nachtelijke achtervolgingsscene eigenlijk al volop begonnen is. Maar dat beseffen Max en Eva nu niet nog. Al zal het niet lang duren voor ze daar achter komen...
Veel meer over de totstanding van het nieuwe Max Miller-verhaal en over de eerste aflevering van 'De Orde van de Blauwe Steen' vind je trouwens op de Max Miller Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/) waar ik afgelopen woensdag onder de titel 'De Orde van de Blauwe Steen: het begin' m'n eerste blogpost gepubliceerd heb.

(Illustraties: IJsbrand Oost)

Geen opmerkingen: