vrijdag 20 september 2013

De publicaties van deze week

Behalve de start van de jaarlijkse Eppo-enquete komen we in de nieuwe Eppo (nr 19-2013) natuurlijk ook Max Miller en zelfs Rhonda weer tegen. Het nieuwe Max Miller-verhaal 'De Orde van de Blauwe Steen' wordt vervolgd in de tweede aflevering op bladzijde 18 t/m 20 van de nieuwe Eppo. Nadat haar vader en grootvader verongelukt zijn, keert Eva met de TGV terug naar Nederland en komt 's avonds in Groningen. Inmiddels is daar het een en ander gebeurd, waar Max en Eva op dit moment nog geen weet van hebben. Zo wordt de notaris van Eva's vader overvallen en begeven de geheimzinnige achtervolgers van Eva's vader en opa zich naar de Noorderdwarsstraat, waar haar broer Pjotr woont. Voor de deur van  Pjotr's woning speelt zich een tafereel af, waardoor Eva, en via haar ook Max, meteen in het avontuur betrokken wordt.
Op de Max Miller Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/) heb ik afgelopen woensdag een nieuwe blogpost geplaatst over de totstandkoming van deze pagina's, onder de titel 'De Orde van de Blauwe Steen: routes'. Routes die te maken hebben met hoe de personages zich door het verhaal heen begeven, maar zeker ook met de routes die ze door de stad Groningen heen volgen. Zeker bij dat laatste was het overleg met IJsbrand en zijn kennis van de stad Groningen absoluut onmisbaar.

(Illustraties: IJsbrand Oost)

En dan bladeren we door naar de rubriek 'Varia'  op bladzijde 24, waar ons oog meteen op Rhonda valt. In het Varia-artikel onder het kopje 'Oer Rhonda' lees je alles over de luxe editie van het eerste Rhonda-album dat in oktober wordt gepubliceerd. Behalve het eerste Rhonda-verhaal 'Help me, Rhonda' worden daarin ook de 20 pagina's van de oerversie van Rhonda opgenomen in een speciaal dossier dat 32 pagina's zal tellen. En verder blijkt uit dit artikel dat Hans inmiddels druk bezig is met het tweede verhaal van Rhonda. En tenslotte wordt een en ander geillustreerd met deze prachtige plaat.

Ook in de nieuwe Donald Duck (nr 39-2013) een nieuwe strip en wel van Karel en Clara, op bladzijde 22 en 23. Een, op de eindconclusie van Karel na, waargebeurd verhaal met als onderwerp: wie doet de afwas als je ergens op visite bent of als je zelf bij iemand anders op visite bent? Clarabella lijkt dat precies te weten, maar of Karel het nou ook snapt?


En dan tenslotte, in de nieuwe Tina (nr 39-2013), een gloednieuw avontuur van onze Volendamse striphelden Nick en Simon. Nadat ze vorige week naar Duitsland, treffen we het tweetal deze week aan in Oostenrijk.
Waar ze uitgenodigd zijn voor een optreden in een Oostenrijks berghotel. Vlak voordat ze instappen verdwijnt Nick's gitaar plotseling van het platform van de kabelbaan. Gestolen door een dief die er mee in de bergen verdwijnt. Aan de hand de muziek die af en toe uit de bergen klinkt en mysterieuze voetstappen op de berghelling zetten Nick en Simon de achtervolging in. Dit verhaal is gebaseerd op een idee van de Tina-redactie. Oorspronkelijk was er zelfs het idee om het in twee delen, dus over zes pagina's te vertellen. Maar met wat gepuzzel bleek het idee uiteindelijk prima in de vaste drie pagina's te passen. En zo wordt het dan deze week ook in Tina gepubliceerd. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Rafa Ruiz.

Prettig weekend allemaal!
 

Geen opmerkingen: