vrijdag 6 september 2013

... en de andere publicaties van deze week

Voor de overige publicaties van deze week moeten we nog heel even terug naar het inleidende artikel op bladzijde 17 van de nieuwe Eppo. Want naast de primeur van het nieuwe Max Miller-verhaal 'De Orde van de Blauwe Steen' vind je in dat artikel ook nog een kleine nieuwsprimeur: samen met Eric Heuvel werk ik op het moment  aan een gloednieuw album voor de Anne Frank Stichting.
(Illustratie: Eric Heuvel)
 
En veel meer mag ik daar helaas nog niet over vertellen, behalve dan dat het album in de loop van volgend jaar gewoon in de stripwinkels en de betere boekhandel te koop zal zijn.

 
Behalve dit nieuws heeft de nieuwe Eppo op bladzijde 34 nog een verrassing met een bijna paginagrote advertentie voor de Bob Evers stripserie, waarvan alle vijf de albums in de Eppo Shop te koop zijn.
Voor alle Eppolezers die nog een of meer albums missen of er graag een of meer aan iemand cadeau willen doen, kijk even op: http://www.eppostripblad.nl/eppo_shop.php?artsid=42 en Eppo zorgt ervoor dat het in orde komt.

En naast al dit fraais in de nieuwe Eppo zijn er deze week ook nog twee andere strips gepubliceerd.
Als eerste komen we onze Volendamse striphelden Nick en Simon tegen op bladzijde 48 t/m 50 van de nieuwe Tina (nr 37-2013). Een verhaal dat ik schreef naar aanleiding van het aankomende Duitse album van Nick en Simon, maar ook geinspireerd werd op de beroemde legende van de Lorelei. Het verhaal speelt zich dan ook grotendeels in Duitsland af, om precies te zijn in de omgeving van Sankt Goarshausen, waar Jaap onderhandelingen voert met een Duitse platenbaas en Nick en Simon intussen de omgeving gaan verkennen, onder andere dus de beroemde rots van de Lorelei. En dan pas realiseert Jaap zich wat er zoal kan gebeuren als de twee het in hun hoofd halen om boven op de rots te gaan zingen. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Rafa Ruiz.

En dan is er tenslotte ook de Donald Duck Gezinskalender 2014 die sinds deze week in de boekhandels te koop.

(Illustratie: Sander Gulien, © Disney)

Een weekkalender met bij elke week een één-pagina-gag van de Ducks.
Met bij week 10 een gag waarin Guus met al zijn geluk tegenover Donald pocht dat hij blindelings iedere weddenschap durft aan te gaan. Donald, op zijn beurt, weet daar heel handig gebruik van te maken, zodat Guus weliswaar zijn weddenschap wint, maar tegelijkertijd ook verlies. De gag werd getekend door de Nederlandse tekenaar Sander Gulien en eerder gepubliceerd in Donald Duck 46-2003, de Belgische Disneykrant 36-2007 en op de Donald Duck Familyplanner 2012.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: