vrijdag 31 mei 2013

Max Miller op zijn kop

Goed nieuws. Inmiddels zijn de eerste vijftien pagina's van het nieuwe Max Miller verhaal 'De Orde van de Blauwe Steen' volledig getekend, geinkt en ingekleurd. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Op de Max Miller Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/) is sinds woensdag al het een en ander van de daaropvolgende pagina's te zien. En in het bijzonder hoe IJsbrand het tekenen van de volgende scene heeft aangepakt.

Op pagina 18 komt Max  namelijk door een onhandigheid van Pjotr in de Abdijkerk van Aduard op zijn kop te hangen. Een scene die IJsbrand al in de plotfase bedacht had voor dit nieuwe Max Miller verhaal en die ik natuurlijk met veel plezier in het scenario heb verwerkt.
De scene zit er dan ook niet zomaar in. Het bijna-ongeluk zorgt er namelijk voor dat Max in staat is een bepaald raadsel rond de Blauwe Steen op te lossen.
(Illustraties en foto: IJsbrand Oost)

En Eva? Die zoekt naar een ander soort oplossing, ergens in Aduard. Echter, het enige dat ze daar vindt, zijn moeilijkheden. Welke? Dat bewaren we voor een volgende keer.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: