vrijdag 3 mei 2013

De publicaties van deze week

In de nieuwste Eppo van deze week (nr 09-2013) gaan de avonturen van Rhonda onverdroten voort.
Op bladzijde 18 t/m 20 vind je alweer de achtste aflevering van Rhonda's 'Help me Rhonda'. Waarin Rhonda zich voor het eerst sinds dagen wat slaap gunt. Maar zelfs dan laten haar achtervolgers haar niet met rust. We krijgen Rhonda's angsten te zien en beelden uit het verleden in een spektaculaire scene waarin Rhonda alweer aan haar achtervolgers tracht te ontsnappen. En langzaam lijkt ze steeds meer daarheen te gaan waar Villafranca haar wil hebben. Het hoe, wat en waarom lees je deze week in Eppo en ongetwijfeld ook weer in de komende nummers.

Maar Rhonda is deze week niet de enige strip van Hans die we in Eppo tegenkomen. Ook Bob Evers staat ineens weer volop in de belangstelling dankzij een brief in de rubriek Eppo Mail op bladzijde 47 van de nieuwe Eppo. Want inderdaad, destijds in 2009 sloten we het Bob Evers verhaal 'Een overval in de lucht' af met dit plaatje. En met een tekst waarin we de lezers uitnodigen om verder te lezen in 'De jacht op het koperen kanon'. Maar ja, nu inmiddels drie jaar later is dat verhaal nog altijd niet in Eppo verschenen.
Aan het antwoord van de redactie kan ik dan ook weinig toevoegen. Inderdaad liggen de scenario's voor 'De jacht op het koperen kanon', 'Sensatie op een Engelse vrachtboot' en 'Tumult in een toeristenhotel' al klaar. En natuurlijk zal ik er nog wel wat aan sleutelen als Hans besluit aan het volgende Bob Evers verhaal te beginnen. Maar wanneer de eerste plaat van 'De jacht op het koperen kanon' geschetst zal worden, dat is helemaal aan Hans. Voorlopig wordt er nog druk gewerkt aan de laatste pagina's van 'Help me, Rhonda'. En daarna? Wie zal het zeggen? Meer Rhonda? Puppy from Hell? Of toch... Bob Evers? Hoe dan ook, als er nieuws is op dat gebied, lees je het als eerste op deze blog. Blijf het volgen.

En dan tenslotte, na al dit nieuws uit Eppo, is er ook iets nieuws te vinden in de nieuwe Tina (nr 19-2013). Op bladzijde 48 t/m 50 beleven onze Volendamse striphelden Nick en Simon hun eerste Japanse avontuur. Eigenlijk was dit verhaal geinspireerd op het idee dat de echte Nick en Simon rond deze tijd naar Japan zouden afreizen voor een nieuw tv-programma. Maar dat plan werd iets meer dan een maand geleden ineens veranderd in een reis naar Zuid-Afrika. Alleen was het verhaal toen allang geschreven en waarschijnlijk ook al getekend door de Spaanse tekenaar Rafa Ruiz. En zo komt het dus dat de striphelden deze week in Japan bezig zijn met tv-opnames, terwijl hun alter  ego's net terug zijn uit Zuid-Afrika en de Japanse opnames waarschijnlijk pas over een flink aantal maanden zullen maken.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: