woensdag 28 november 2012

GRNVLD 12...

Een post vol goed nieuws van Hans. Een nieuwe winkel, mogelijk eind volgend jaar al een Rhonda-album en vanaf week 50 van dit jaar is de legpuzzel van De vos en de Raaf (althans de openingsplaat daarvan) verkrijgbaar in de winkel van Groeneveld. Dat hoor ik zelfs nu voor het eerst.

En nu we het toch over Kasteel Groeneveld hebben, de nieuwe GRNVLD (nr 12-2012) viel hier vandaag in de bus. Het thema van deze GRNVLD is 'Alles van waarde'. En dat is ook precies waar hoofdredacteur Caroline bij stilstaat in 'Vooraf' op bladzijde 3 van deze nieuwe GRNVLD. Te beginnen met tegenwoordig de veelgehoorde opmerking 'Dat is niet meer van deze tijd'. Caroline heeft daar heel andere ideeen over, zoals ook al te zien is aan de prachtige illustratie die Hans bij dit 'Vooraf' maakte. En wil je weten of Caroline de tijd nu terug wil draaien, vooruit wil zetten, of misschien wel op een heel andere, creatievere manier, wil omgaan met de waarden uit de 'vorige tijd', dan mag je deze nieuwe GRNVLD absoluut niet missen.

Behalve de bovenstaande illustratie van Hans is er in de nieuwe GRNVLD zoals gebruikelijk nog veel meer strip- en stripgerelateerd werk te vinden van o.a. Aloys Oosterwijk, Michiel de Jong, Jos Collignon en... Kees de Boer.

(IIlustratie: Kees de Boer)

Kees verzorgde het tekenwerk van de nieuwste stripfabel 'De boerderij en de koe' in de rubriek 'Verstript' op bladzijde 46 en 47. Een verhaal over een filosoof en zijn leerling. Waarin duidelijk wordt wat het verschil kan zijn als een arme boerenfamilie wel of geen koetje bij hun boerderij heeft staan. En waarin de filosoof duidelijk andere waarden ziet dan zijn leerling.

Meer informatie over Kasteel Groeneveld en GRNVLD vind je natuurlijk weer op www.kasteelgroeneveld.nl

Geen opmerkingen: