dinsdag 6 november 2012

De Donald Duck Sinterklaasspecial

Het duurt nog zo'n anderhalve week voor de goede Sint weer in het land is. Maar intussen draaien er al een paar weken Sinterklaasfilms in de bios, worden er Sinterklaasseries op tv herhaald of aangekondigd en liggen de eerste Sinterklaasuitgaven in de boeken- en tijdschriftenwinkels. Zoals bijvoorbeeld de gloednieuwe Donald Duck Sinterklaasspecial 2012, die opent met maar liefst twee splinternieuwe verhalen.

(Illustratie: © Disney)

Als eerste, op bladzijde 3 t/m 12 van de Donald Duck Sinterklaasspecial, het Donald Duckverhaal 'De bevroren pakjes'. Een verhaal waarin ik twee favoriete onderwerpen van me combineerde: schaatsen en Sinterklaas. De winter lijkt dan in dit verhaal dan ook vroeg te vallen in Duckstad. De rivieren liggen dicht en voor Donald en de neefjes is het ideaal weer om te gaan schaatsen. Niets aan de hand, zou je denken. Totdat blijkt dat niet alleen de rivieren dichtgevroren zijn, maar ook de zee rondom Duckstad. Zelfs de Duckstadse ijsbreker is met geen mogelijkheid los te krijgen uit het ijs, en ook de stoomboot van Sinterklaas zit vastgevroren in het ijs. Samen met Kwik, Kwek en Kwak schaatst Donald de bevroren zee op de goede Sint te helpen de pakjes alsnog naar Duckstad te krijgen. Maar midden op de bevroren zee blijkt er heel wat meer aan de hand te zijn dan alleen een vroege, strenge vorst. Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Sander Gulien.

Meteen daarna op bladzijde 14 t/m 17 een kort Gijs Gans-verhaal dat zich afspeelt in de aanloop naar Pakjesavond. Gijs krijgt vlak voor Pakjesavond van de dokter te horen dat hij twee kilo moet afvallen. En dat betekent dus geen chocoladeletters, suikergoed en marsepein. Maar ja, Gijs kan nu eenmaal niet zonder eten en zeker niet zonder zoetigheid. Tom en Pieter doen er weliswaar alles aan om Gijs aan zijn doktersadvies te houden, maar uiteindelijk blijken zelfs de taarten die Oma Duck voor Sint en Piet gebakken heeft en de wortels voor Amerigo niet veilig voor Gijs te zijn. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Jordi Alfonso.

Geen opmerkingen: