donderdag 3 juni 2010

Willems 95ste geboortedag

Nog vijf jaar en dan is het groot feest in Bob Eversland. Dan is het namelijk precies 100 jaar geleden dat Willem van den Hout werd geboren. Willem van den Hout, beter bekend als Willy van der Heide, de schrijver van de Bob Eversboeken en vele andere verhalen onder evenzovele pseudoniemen zou vandaag 95 jaar geworden zijn.
Helaas overleed Willy van der Heide in 1985, maar gelukkig leeft zijn werk nog steeds voort. En wij maken er nog steeds heel leuke en spannende strips van.
Dit jaar is het trouwens precies 60 jaar geleden dat het boek ‘De jacht op het koperen kanon’ verscheen. Het verhaal dat intussen gepland staat als volgende deel in de Bob Evers stripreeks. Maar ook de eerste uitgaven van al eerder verstripte Bob Evers boeken als ‘Avonturen in de Stille Zuidzee’ en ‘Drie jongens op een onbewoond eiland’ verschenen in 1950. En de reeks gaat nog steeds door. Naast het nieuwe Bob Evers album ‘Een overval in de lucht’ dat voorlopig rond de Stripdagen gepland staat, zijn er ook plannen voor een 51ste deel in de Bob Evers boekenreeks, geschreven door Peter de Zwaan.
Meer over Willy van der Heide en zijn werk kun je o.a vinden op http://www.bobevers.nl/ en de Waterman-site ‘Page of Wood’ (http://waterman.mine.nu/~wood/index.php).

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk dat je eraan denkt de geboortedag van Willem te noemen, Frank.

Anoniem zei

Mooie kaart. Ik heb hem binnen.

Frank Jonker zei

Ha Anoniem,

Graag gedaan. Zonder Willem van den Hout alias Willy van der Heide hadden wij de Bob Evers strips natuurlijk nooit kunnen maken. En ik verheug me erop om de 100ste geboortedag van Willy van der Heide
mee te kunnen vieren.

Hartelijke groeten,

Frank