dinsdag 8 juni 2010

Bob Evers in Haarlem

Groot feest in Haarlem. Zomerzon, terrasjes en heel-veel-strips. Prachtige nieuwe uitgaven in Haarlem, zoals Auguria van Peter Nuyten, de Haarlem Collectie van Don Lawrence Collection, Sjaak en Oom George van Jan van Haasteren en Patty Klein bij onze eigen uitgeverij Boumaar, net als Holle Pinkel van Piet Wijn. En niet te vergeten het feestelijke maar toch jammer genoeg laatste Oktoknopie-album van Gerard Leever.
En Hans was er natuurlijk met een aantal originele pagina’s uit de Vano-webwinkel die daar door de diverse belangstellenden konden worden opgehaald. Dat gebeurde eerlijk gezegd, allemaal ruim voordat ikzelf in de Philharmonie arriveerde. De geplande signeersessie van 11.00 uur werd dan ook verplaatst naar de middag en werd eerst vooraf gegaan door het begroeten van de diverse collega, al dan niet met een nieuw album, koffie en frisdrank drinken op een Haarlems terras (al dan met appelgebak), gesprekken over het aankomende Bob Evers album en een wandeling over de Haarlemse stripmarkt, waar we al gauw collega’s als Herman Roozen, Aloys Oosterwijk en Alex Turk tegenkwamen. Lange maar interessante verhalen op de Grote Markt waren het gevolg en uiteindelijk kwamen zo rond 14.00 uur weer terug bij de Boumaarstand in de Philharmonie, waar de langverwachte signeersessie aanvang nam. Tussen twee en drie heeft Hans heel wat Bob Evers albums, maar ook Draw & Shoot 2 gesigneerd voor nieuwe en eerdere fans, jong en oud, man en vrouw, kortom alle soorten stripliefhebbers. En dan was er nog het verrassingsbezoek van Henk Kuypers aan onze stand met wie Hans tussen alle signeertekeningen ook weer even gezellig kon bijkletsen. En ja, zie hier, we hebben ook weer foto’s van onze signeersessie. Met grote dank aan Saskia Janssen.

Zondag was de zon al veel minder vaak te zien, schijnt het. Zelf niet veel van gemerkt, want ik zat ongeveer de hele dag binnen te signeren. ’s Ochtends tussen pakweg half elf en twaalf uur bij Jakari Productions om het boek Draw & Shoot 2 te promoten en te signeren. Ditmaal zonder Hans, maar wel in de zelfde zaal waar ook Marc Verhaegen en Willy Lohman signeerden. Een nog wat rustige signeersessie want om de een of andere reden komen de Haarlemse Stripdagen op zondag altijd ietsje later op gang. Tegen twaalf uur werd ik afgelost door Pieter Hogenbirk en verhuisde ik zelf naar de stand van Eppo waar ik tot tegen twee uur voornamelijk Donald Duck en Kwik, Kwek en Kwak heb getekend, in schetsboeken of in het speciale Haarlemse Stripdagen-paspoort. Dat werd om kwart voor drie min of meer vervolgd bij de stand van uitgeverij Boumaar, waar ook collega-scenariste Patty Klein en tekenaar Jan van Haasteren signeerden. Tussendoor nog een paar verhalen gehoord van mensen die de strip pas door de publicatie in Eppo ontdekt hadden en een dag eerder alle album gekocht hadden. Maar jammer genoeg niet meer door Hans hebben laten signeren. Maar wie weet, volgende keer.
Kortom, twee heel gezellige en geslaagde Stripdagen in Haarlem. En hoe kan ik anders dan iedereen die speciaal voor Bob Evers of voor een Ducktekening naar onze stands kwam heel hartelijk bedanken. En natuurlijk speciale dank aan Jan, Karin, Isabel, John, Sytze, Rob, Fons, Ton en Ron voor de koffie, broodjes en de meer dan welkome frisdrank en water op deze dagen. Heel hartelijk bedankt allemaal!

(Foto's: Saskia Janssen)

3 opmerkingen:

Tyskai zei

Het waren zeker geweldige dagen! En ik, als strip-fan, ben erg blij met de tekening en de tekst van Hans en Frank! Jullie hebben er echt iets gaafs van gemaakt. De boeken zijn heerlijk om te lezen, kortom; Super Bedankt!

Hans van Oudenaarden zei

Ines, we hebben het graag gedaan!

Frank Jonker zei

Hoi Ines,

Ik sluit me helemaal bij Hans aan; graag gedaan die tekst en tekening.
Ben blij dat je de boeken leuk vond. Hopelijk zien we je weer op de volgende stripbeurs?

Hartelijke groeten,

Frank