vrijdag 6 november 2009

Eppo 21: Weg uit de woestijn!

Nee, niks aan de hand met de nieuwe Eppo, beste bloglezers. Gewoon gisteren in de winkel en woensdag al in de brievenbus. Maar dat Breaking News van Hans ging natuurlijk voor. Hoe dan ook, het is intussen hoog tijd voor een blogitem over de nieuwe Eppo. Nummer 21 alweer met De Partners op de cover, een item over de bommenwerpers uit “Een overval in de lucht” in de rubriek Varia, de boekenkast van Jan-Dirk Barreveld en een interview met… Huh?!? Wie is dat nu weer?! Ze interviewen tegenwoordig ook maar iedereen voor die Eppo!!
(Illustratie: Carry Brugman, karikatuur: Mars Gremmen)Snel door maar met bladzijde 22 en 23 voor het vervolg van “Een overval in de lucht”. En dan blijkt dat Hans niet de enige is met ‘Breaking News’. Ook onze beide helden Jan en Arie kunnen er wat van. Want, best bloglezers, de bommenwerper die we op pagina 18 in de rubriek Varia nog zien vliegen, landt in de woestijn op pagina 39 van ons verhaal. Jawel, hij landt en pikt alle passagiers op, Arie beladen met perziken en ananassen als laatste. En dan, beste Bob Evers-vrienden en vriendinnen, stijgt hij op! Met andere woorden, Jan, Arie en hun medepassagiers zijn eindelijk de woestijn uit! Het laatste plaatje van deze pagina is dan ook meteen het laatste wat Jan en Arie van deze woestijn zullen zien. Back in the race. Op naar Kaapstad. Op jacht naar Jeffries en de handschoenendoos van Mrs. Judy Elephant. En nog zeven pagina’s om hun missie naar behoren af te ronden. Hier is pagina 39 van het scenario:

PAGINA 39a:

1. Peters tuurt met zijn hand boven zijn ogen naar het naderende vliegtuig. Het vliegtuig beschrijft een 8 in de lucht.
PETERS: hij zoekt een plek om te landen.
SPARKS: hij zal onze eigen landingssporen wel zien.

2. Het vliegtuig duikt naar beneden en maakt aanstalten om te landen. Het volgt de landingsporen van de PH- XKY. Sparks wijst in de richting van het naderende vliegtuig en gebaart de anderen uit de weg te gaan.
SPARKS: pas op! daar komt ie!

3. Het vliegtuig landt en een lange, zongebruinde luitenant verschijnt in de cabinedeur.
Lalonde rent onmiddellijk naar het vliegtuig.
LALONDE: eindelijk wel uit deze brandende hel! mon dieu, ik zou twee maanden salaris geven voor een koude douche.

4. De luitenant maakt een spottende buiging voor Lalonde. Sparks meldt dat de gewonde Gary nog in het andere vliegtuig ligt.
LUITENANT: ik betreur het, schone en charmante dame, dat bommenwerpers nog niet zijn uitgerust met stortbaden. het enige, dat ze laten neerregenen, zijn bommen.
SPARKS: onze gezagsvoerder en steward zijn gewond. ze liggen in de cabine van de ph- xky. ze zijn allebei bijgekomen.

5. De luitenant wenkt zijn bemanning mee te gaan naar de PH-XKY.
LUITENANT: kom mee, mannen! assistentie verzocht.
ARIE: eindelijk! ons geluk is aan het keren.


PAGINA 39b:

1. Gary en Lie Dee worden gewikkeld in een deken uit de cabine van de PH-XKY gehaald. Tante Ginny vergezelt hen. De andere passagiers halen alle bezittingen van waarde uit de PH-XKY. Arie is niet te zien.
TANTE GINNY (tegen Gary): nog even volhouden, beste man. het komt allemaal goed.

2. De gewonde piloot en steward worden aan boord van de bommenwerper gebracht en zo comfortabel mogelijk neergelegd. De andere passagiers zoeken een plekje in het lege ruim van de bommenwerper. Anderson staart peinzend uit de patrijspoort. Jan merkt op dat Arie er niet is.
LUITENANT: alles en iedereen aan boord?
JAN: arie! waar is arie?

3. Jan staat in de cabinedeur en roept Arie. De luitenant staat vlak achter hem. De motoren van het vliegtuig draaien al.
JAN: arie! waar hang je nu weer uit? arie?

4. Tot verbijstering van Jan komt met armen vol blikjes vanaf de PH-XKY naar de bommenwerper toe rennen. De luitenant lacht hartelijk.
ARIE: perziken! en ananas. zonde om ze hier achter te laten. ik heb ze gered!
LUITENANT: hahahaha!

5. De bommenwerper stijgt op uit de woestijn. De PH-XKY blijft verlaten achter onder de helling van de Pisa-rots.
LUITENANT (buiten beeld, vanuit het vliegtuig): alles o.k.?... daar gaan we!
O ja, en vergeet alsjeblieft niet als rechtgeaarde Bob Eversfan de Eppo-enquete op http://www.eppostripblad.nl/ in te vullen.
Tot de volgende keer!

Geen opmerkingen: