zaterdag 21 november 2009

De andere publicaties van deze week

Naast de 21ste aflevering van “Een overval in de lucht” is dé klapper van Eppo 22 natuurlijk de aankondiging van de Eppo Kerst Special. Tot tweemaal toe zelfs, allereerst op bladzijde 18 in de rubriek Varia en daarna nog eens op bladzijde 35. Ik realiseer me nu ineens dat je vanwege de bewuste Bob Evers aflevering de Eppo Kerst Special beter tot na 17 december kan bewaren of misschien zelfs wel tot Kerstmis. Over het verhaal zelf mogen we natuurlijk nog niets verklappen, behalve dan dat deze tragisch aan zijn eind gekomen kalkoen er een belangrijke bijrol in speelt. Het arme beest wilde dolgraag eens meespelen in een Bob Evers stripverhaal. Nou, je ziet het…

Behalve in de aankondiging van de Eppo Kerst Special komen we Bob Evers ook letterlijk en figuurlijk tegen als ‘strip van de bovenste plank’ in de boekenkast van collega-scenarist Herman Roozen op pagina 3 van de nieuwe Eppo. Het klopt inderdaad dat we vorig jaar op de Stripdagen alle vier de Bob Evers albums voor Herman, van wie er deze week trouwens ook een verhaal in Donald Duck staat, gesigneerd hebben. Erg leuk om dat nu in de Eppo terug te lezen. Wel jammer dat we geen duidelijke foto van die bovenste planken van de boekenkast hebben. Maar hoe dan ook, Herman heel erg bedankt voor deze extra aandacht voor onze strip!

Van mijzelf deze geen nieuwe verhalen in Donald Duck, wel in de gloednieuwe, vernieuwde Sesamstraat (nr 19-2009). Allereerst vind je op bladzijde 10 en 11 de strip “Bert en Ernie goochelen”. Een strip die overigens niets met het thema van deze maand, ziek zijn, te maken heeft, om de simpele reden dat het verhaal al geschreven werd voordat het thema van deze nieuwe Sesamstraat bekend was.

(Illustratie: Magic Eye Studio, © Sesame Workshop)

Vandaar dat vooral het regenachtige novemberweer en de vruchteloze pogingen van Bert om een goocheltruc te doen een belangrijke rol in dit verhaal spelen. Al is Bert er natuurlijk wel goed ziek van dat zijn truc mislukt. De strip werd als vanouds getekend door onze vrienden van de Magic Eye Studio.

Wat wel aansluit bij het thema van de nieuwe Sesamstraat is de gloednieuwe, tekstloze Elmo-strip op bladzijde 24, Elmo heeft keelpijn. Ik wilde Elmo in deze strip ook niet al te ziek laten zijn, vandaar dat het bij keelpijn blijft.

(Illustratie: Jutta Langer, © Sesame Workshop)

Niettemin gaat Elmo toch samen met zijn moeder naar de dokter, die hem gelukkig op een heel simpele manier van zijn keelpijn afhelpt. De strip werd getekend door Jutta Langer.

En tot slot van het bladenoverzicht nog een aankondiging voor het Kwik, Kwek en Kwak verhaal in de Donald Duck van volgende week.

(Illustratie: © Disney)

Daarin verschijnt in elk geval een vier pagina’s tellend verhaal over de verlanglijstjes van Donalds neefjes. En wie weet nog wel meer Sinterklaasverhalen. Voor de liefhebbers het gaat hier om het verhaal met codenummer: H 29306. Volgende week meer daarover. Tot dan!

2 opmerkingen:

Silvio Spotti zei

Hey Frank. Thanks for posting Sesame again.
Soon I think they will be publishing the winter stories that I did for Magic Eye.

Frank Jonker zei

Hi Silvio,

You're welcome! The Sesame Street Winterbook is announced for December 8th, so I probably will published something from the winter stories on this blog in the the week after the 8th. It's great to know already that you did the illustrations for the winter comics.

Greetings,

Frank