zondag 28 december 2008

Nieuws in de nieuwe Stripnieuws

Het is dit weekend precies drie maanden geleden dat we op de Stripdagen te Houten ons nieuwe album “Bob Evers 4, De strijd om het Goudschip” presenteerden. En nog altijd wordt er over geschreven in de diverse stripinfobladen. Zoals nu in de nieuwe Stripnieuws (Jaargang 6, nummer 3).
Stripnieuws opent met het Schapnieuws en een artikel en foto van het nieuwe Stripschapbestuur, waar we ook onze eigen Caroline aantreffen. Dat belooft een mooie toekomst voor de Nederlandse strip.
We hoeven de bladzijde maar om te slaan en we zien een uitgebreid fotoverslag van De Stripdagen en een prachtige foto van onze signeersessie in de stand van Uitgeverij Boumaar, gemaakt door Jim Bella. Een foto die we gek genoeg nog niet op onze blog hebben laten zien. Alle reden dus om dat meteen goed te maken.

(Foto: Jim Bella)


En wie de bladzijde vervolgens weer omslaat zien ook nog een heel leuke foto van diezelfde signeersessie, gemaakt door Willem Naber. Een foto waarvan ik jammer genoeg het origineel niet op het internet kan terugvinden, dus we moeten het (voorlopig?) even met een scan doen.

(Foto: Willem Naber)
Verderop in de nieuwe Stripnieuws alles over Draw & Shoot 2, dat in 2009 zal gaan verschijnen. In dit fotoboek van Karin Ceulemans en Jan Magito zullen meer dan 50 Nederlandse stripmakers worden voorgesteld met een exclusief stripverhaal of tekening van één pagina. En natuurlijk ontbreken de makers van de Bob Evers strip ook niet.
Meer informatie en de mogelijkheid tot intekenen vind je op http://www.jakari.be/.
En tot slot besteedt Jos van Waterschoot in zijn rubriek “Striptease” nog eens aandacht aan de erg leuke Meet & Greet die we op de zondagmiddag van de Stripdagen hadden met Jos als presentator en zorgt meteen voor een kleine vooruitblik naar de verhalen voor de volgende 28 albums van Bob Evers en waarvan in elk geval volgend jaar het verhaal “Een overval in de lucht” in Eppo te lezen zal zijn (http://www.eppo.nu/).

Alvast een heel fijne jaarwisseling allemaal en veel plezier met de nieuwe Stripnieuws.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hans/Frank
Ik wil die foto wel even mailen, stuur me anders even een mailtje (willem.naber at I C U in nederland)